SAĞLIK MESLEK YÜKSEKOKULU

Duyurular

GAÜ'DEN

2023-2024 GÜZ DÖNEMİ DERS SEÇİMLERİ HK.

2023-2024 GÜZ DÖNEMİ DERS SEÇİMLERİ  AKADEMİK TAKVİME GÖRE 20 EYLÜL-29 EYLÜL TARİHLERİ ARASINDA YAPILACAKTIR.

 KAYITLARDA SORUN YAŞAMAMANIZ İÇİN AŞAĞIDAKİ UYARILARA DİKKAT EDİNİZ.

  1. GAU KAYIT DUYURULARINI TAKİP EDİNİZ. Kayıt işlemleri duyuruda belirtildiği şekilde yapılacaktır.
  2. Öğrenciler ders seçimlerini öncelikle kendi sistemleri üzerinden yapacaktır. (Kayıt sırasında öğrenci işleri tarafından her öğrenciye bir mail adresi tanımlanmış olmalı).

 

ÖNCELİKLE;

     3. Sisteminize giriş yaparak (gau.student) sisteminizin açık olduğunu kontrol ediniz.

Sisteminiz kapalıysa; Okul muhasebesine mail atarak dönem kayıt ücretini öğrenip yatırmanız gerekir. Ödemeyi banka aracılığı ile yaptıysanız sisteminiz bir gün sonra açılmaktadır. Sisteminiz açıldıktan sonra ders seçimi yapabilirsiniz.

 

Sisteminiz Açıksa; Sol tarafta bulunan KAYITLAMA sekmesine basarak ek listedeki derslerden size tanınan ders ve kredi kadar ders seçimi yapabilirsiniz.( Sisteme giriş yaptığınızda sağ üst tarafta açıklamaların altında bu dönem için size verilen toplam ders ve toplam kredi miktarlarını göreceksiniz.)

DERS SEÇİMİ NASIL YAPILACAK?

  1. Gau.student web adresini kullanarak sisteminize giriş yapın (https://student.gau.edu.tr) ve sisteminizden KAYITLAMA bölümüne giriniz, Seçebileceğiniz toplam ders ve kredi toplamlarına bakınız,
  2. Tüm bölümlerin dönem dersleri ek’listelerde ayrı ayrı verilmiştir.
    1. 1'nci sınıf öğrenciler ek'teki listelerden kendi bölümlerini bulup 1'nci dönem derslerini seçecekler.
    2. 2'nci sınıf öğrenciler ek'teki listeden kendi bölümlerini bulup 3'ncü dönem derslerini seçecekler. Ancak 1’nci dönemden kaldıkları ders varsa (F veya NG) bu dersleri seçtikten sonra diğer dersleri seçecekler. 
    3. Seçtiğiniz derslerin ve kredilerinin toplamı sistemin size tanımladığı ders ve krediden fazla olamaz.
  3.  Ek listeye bakarak almanız gereken derslerden Ekranda olan varsa onları seçip EKLE tuşuna basınız,seçtiğiniz dersleri alt bölümde göreceksiniz.
  4. Ekranda olmayan dersler için ; derslerin hemen altında bulunan LİSTEDE OLMAYAN DERS EKLEsekmesine basılarak çıkan ekrandan;
    • ÜNİVERSİTE ORTAK –FAKÜLTE ORTAK seçilerek ; gelen ders listesinden EFL102,TURK102,TAR102   gibi üniversite ortak dersler işaretlenip EKLE sekmesine basılacak.(ders kodlarının doğruluğuna dikkat edin)
    • SAĞLIK MESLEK YÜKSEKOKULU - FAKÜLTE ORTAK seçilerek kendi bölümünüze ait dersler ile  SMY kodlu ortak dersler işaretlenip EKLE sekmesine basılacak.(hem fakülte ortak hem de kendi bölümünüzden arama yapınız).
  5. Seçilen derslerin ve kredilerin toplamı kontrol edilerek sağ alttaki KAYDET sekmesine basınız. Böylelikle ön kaydınız tamamlanarak danışmanınızın ekranına aktarılacaktır.                                                                                                                                                                                                                                                           -Seçtiğiniz ders ve kredi toplamı size verilenden fazla olmamalı, fazla olursa sistem kaydınızı kabul etmez. Bu durumda seçili derslerden eksiltme yapmanız gerekecektir. 
  6. Danışmanınız derslerinizi kontrol edip onaylayarak kaydınızı tamamlayacaktır. Kaydınızın tamamlandığını kendi sisteminize girip TRANSKRİPTİNİZDEN kontrol edebilirsiniz.

ÖNEMLİ: 2.nci sınıf öğrencilerin önceki döneminden kalan F veya NG dersleri varsa öncelikle onları seçmeleri gerekmektedir.

Yardım almak isteyen öğrenciler okula gelerek danışmanlarından yardım alabilirler.

 

  1. DERSLERİNİZİ MUTLAKA DERSİN KODU VE ADINA GÖRE SEÇİNİZ.
  2. SEÇİLMESİ GEREKEN DERSLERİ SİSTEM ÜZERİNDEN SEÇİP KAYDETMEZSENİZ  KAYDINIZ ONAYLANMAYACAKTIR. 

 

A.Baki DOLU

SMYO Md.Yrd.


ADS.xlsx

AMH.xlsx

FİZYOTERAPİ.xlsx

İAY.xlsx

RTP.xlsx

TGT.xlsx

TTP.xlsx

ANESTEZİ.xlsx