SAĞLIK MESLEK YÜKSEKOKULU

Duyurular

GAÜ'DEN

GÜNCEL SMYO 2021-2022 ZORUNLU STAJ (YAZ STAJI) DUYURUSU (FORM EKLENMİŞTİR.)

2021-2022 DÖNEMİNDE TÜRKİYE’DE ZORUNLU STAJ (YAZ STAJI) YAPACAK ÖĞRENCİLERİN STAJ BAŞVURULARINDA SORUN YAŞAMAMALARI İÇİN YAPMALARI GEREKENLER AŞAĞIDA AÇIKLANMIŞTIR.

BİLGİ: 2020-2021 Yılından itibaren Cumhurbaşkanlığınca oluşturulan ve staj yapacak tüm öğrencilerin kaydolması gereken bir web sayfası oluşturulmuştur. Bu web sayfasına kayıt olmayan öğrenciler kamuda(devlet hastaneleri ve 112 istasyonları….)staja kabul edilmediler.(Hastaneye veya il/ilçe sağlık müdürlüğüne staj başvurusu yapıldığında kariyer kapısına başvurusu olup olmadığı kontrol edildi. Başvurusu olmayan öğrenciler  staja kabul edilmedi) 

AYNI SORUNU YAŞAMAMAK İÇİN;

  • Kamuda (devlet hastaneleri,112 istasyonları,ADS merkezleri  vb) staj yapacak öğrencilerin geçen yıl yaşanan sorunu yaşamamaları için mutlaka KARİYER KAPISI ve YETENEK KAPISI web sayfalarına girerek kayıt yaptırmaları gerekmektedir.

 

KARİYER KAPISI : https://kariyerkapisi.cbiko.gov.tr/

YETENEK KAPISI : https://www.yetenekkapisi.org/

 

  • Bu web sayfaları belirli tarihlerde açılıyor ve kapatılıyor (geçen yıl açık kaldığı zamanlar Şubat-Mart).
  • KAYIT ZAMANINI KAÇIRMAMANIZ İÇİN SÖZ KONUSU WEB SAYFALARINI SÜREKLİ TAKİP EDEREK KAYDINIZI MUTLAKA YAPIN.

 

YUKARIDAKİ WEB SAYFALARINA KAYDOLAN ÖĞRENCİLER;

1-EK’te bulunan Ek-2 başvuru formu ve Ek-3 Staj sözleşme formu (3 sayfa) ‘nu doldurarak staj yapmak istedikleri hastane/kuruma müracaat edeceklerdir.

2-Stajın kabul olması durumunda Ek-2 ve Ek-3 formda bulunan Hastane/Kurum onay bölümlerini eksiksiz doldurarak imzalatıp mühürleteceklerdir.Staj başlangıç ve bitiş tarihleri mutlaka doldurulacak.

3-Bu aşamayı tamamlayan öğrenciler danışman hocalarına veya  abdulbakidolu@gau.edu.tr

Adresine mail atarak bundan sonraki işlemler için bilgi alabilirler.


EK-1-2-3 FORMLARI.docx

CamScanner 02-10-2022 10.43 (1).pdf