MİMARLIK, TASARIM VE GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

Avrupada Sürdürülebilir Mimari GAU' de İrdelendi

Avrupada Sürdürülebilir Mimari GAU' de İrdelendi

Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nin "Uygulamada Araştırma" (Research in Practice) başlıklı 2013-2014 akademik yılı Cuma Seminerlerinin dokuzuncusu "Avrupa'da Sürdürebilir Mimarlık" (Sustainable Architecture across Europe) başlığıyla In-Site Mimarlık ofisi kurucusu ve Girne Belediyesi Danışmanı Yüksek Mimar Ali Yapıcıoğlu tarafından sunuldu.

Seminer bünyesinde, Avrupa Mimarlar Konseyi’nin (ACE) kuruluşunun 20. yılı kapsamında hazırlanan “Avrupa’da Sürdürülebilir Mimarlık” sergisi konusunu ele alırken, sergide yer alan projelerin analizi ve değerlendirilmesi yapıldı. Avrupa’nın çeşitli bölgelerinden sürdürülebilirlik açısından en iyi mimari uygulama örneklerini içeren ve 25 Avrupa ülkesinden 32 projeyi kapsayan bu sergi Türkiye Mimarlar Odası tarafından Türkçe ve İngilizce şeklinde sunuma hazırlanmış ve TMMOB MimarlarOdası, GAÜ Çevre ve Doğa Araştırma ve Uygulama Merkezi ve GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi işbirliğiyle Kıbrıs'ta ilk kez Girne Amerikan Üniversitesinde 17-28 Şubat tarihleri arasında sergilenmektedir.

Ali Yapıcıoğlu mimarlıkta sürdürebilirliğin temel prensiplerinden bahsederek, sergide yer alan projelerin bu prensipler ve kriterler doğrultusunda değerlendirmelerini yaparak, bu serginin GAÜ mimarlık öğrencileri ve Kıbrıs'ta mimarlık öğrenimi yapan ve bu alanda uygulama yapan kişiler için çok önemli bir fırsat olduğunu vurguladı. Ayrıca serginin Kıbrıs'a gelmesi konusunda destek veren kişi ve kurumlara teşekkür etti.

Seminerden önce GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Yrd. Doç. Dr. Hossein Sadri, Ali Yapıcıoğlu'nun Amerika'da ve dünyanın çeşitli ülkerinde yer alan sürdürülebilir mimarlık çalışmalarından örnek vererek, Ali Yapıcıoğlu'nun Kıbrıs'a geri dönmesi ve Girne'de bulunmasının bu alanda büyük avantaj olduğunu ve çeşitli çalışmalarda GAÜ Mimarlık Bölümüne destek verdiği için kendisine teşekkürlerini bildirdi. Seminer sonrası Yrd. Doç. Dr. Hossein Sadri tarafından, Ali Yapıcıoğlu'na teşekkür belgesi takdim edildi.

GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nden yapılan açıklamaya göre, Cuma günleri saat 15:00-17:00 arasında gerçekleşecek olan 2013-2014 Bahar dönemi GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Cuma Seminerlerinin onuncusu 28 Şubat 2014 Cuma günü Öğretim Görevlisi Fodei Conteh tarafından sunulacağı ifade edildi.