MİMARLIK, TASARIM VE GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ İtalya'da Yapılacak Olan Mimarlık Yaz Okulunda

Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık Güzel Sanatlar Tasarım fakültesi Mimarlık bölümü Mücadele Eden Mekan, Duyarlı Mimarlık (Contested Space, Responsive Architecture) başlığıyla İtalya’da düzenlenecek Avrupa Mimarlık Yaz Okulu yürütücülüğüne seçildi.

Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı Luisa Morgantini ve İtalya'nın Supino kenti Belediye Başkanı Alessandro Foglietta’nın ev sahipliği gerçekleşecek Avrupa Mimarlık Yaz Okuluna GAÜ ile birlikte İngiltere’den Westminster Üniversitesi ve University College London kurucu ve yürütücü üye statüsü ile katılacak.

20-27 Ağustos 2012 tarihleri arasında İtalya’da düzenlenecek Avrupa Mimarlık Yaz Okulu ile ilgili açıklama yapan Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık Bölüm başkanı Yrd. Doç. Dr. Hossein Sadri ve İç Mimarlık Bölüm başkanı Yrd. Doç. Dr. Senem Zeybekoğlu Sadri, GAÜ’nün atölye yürütücüleri olarak ve GAÜ Mimarlık bölümünden 8 öğrencinin katılımcı olarak yaz okuluna katılacağını belirterek Yaz okulunun dünyanın önde gelen Mimarlık Fakültelerinde öğrenimlerine devam eden öğrencilerin eğitim deneyimlerini paylaşmak, diğer yaklaşımlardan faydalanmak ve uluslararası bir ortamda başarılarını sergilemek amacıyla yaz okulunu her yıl düzenlendiğini ifade ettiler.
”Girne’nin Tarihi Mimarisi ve Kültürel Mirası Anlatılacak“

Küçük tarihi kentlerin uluslararası düzeyde mimari ve kentsel potansiyellerini keşf etme üzerine Roma'nın yakınlarında bulunan Supino kentinde düzenlenecek yaz okulunun önemli sonuçları doğuracağını ve öğrenci gelişimine önemli katkılar yapacağını da belirten GAÜ öğretim görevlileri, Yaz okulu boyunca düzenlenecek atölye çalışmaları ve seminerlerde Girne’nin tarihi mimarisi ile kültürel mirasının konu başlığı olarak yer almasının ülke ve Girne’nin tanınmasında önemli etkiler doğuracağına işaret ettiler.
”Hedef Yaz Okulunun Girne’de Düzenlenmesi“

Dünyanın önde gelen mimarlık fakültelerinin bulunduğu üniversitelerle birlikte GAÜ’nün kurucu ve yürütücü üye statüsü ile Yaz Okulunda olmasının ülke üniversite sistemi ve eğitimin kalitesinde önemli bir referans olduğuna da dikkat çeken GAÜ öğretim görevlileri, hedefin öğrenci gelişimi yanında önümüzdeki yıl düzenlenecek Avrupa Mimarlık Yaz Okulunun Girne’de düzenlenmesi olduğunu vurguladılar.

Yaz Okuluna katılacak üniversiteler ile çeşitli akademik işbirliği anlaşmalarına da imza atılacağının altını çizen GAÜ öğretim görevlileri, uluslar arası etkinlikler ve anlaşmaların öğrenci gelişimini en üst düzeye taşıdığını vurguladılar.