MİMARLIK, TASARIM VE GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

ÖĞRENCİLERDEN MESAJLAR

 

Nuriye Ceren Kaplan, 21, Türkiye, (Mimarlık Öğrencisi)

Ben GAÜ 2. sınıf mimarlık öğrencisi Nuriye Ceren Kaplan. GAÜ’de mimarlık okumaya en başta kara vermiştim ve bu kararımda ne kadar doğru olduğumu görüyorum. Çünkü GAÜ mimarlık ve tasarım fakültesinde alanında çok tecrübeli, bilgili ve arkadaşça hocalardan % 100 İngilizce eğitim alıyorsunuz ve bu sizi uluslararası platformda her zaman 1 adım önde yapıyor ve sizi diğer mimarlardan ve mimarlık öğrencilerinden ayırıyıor. Mesela 1. sınıfta almış olduğum “Kendi Mezarını Tasarla” konseptli yarışmada 3. oldum ve “Mimar Bahaeddin Yarışması”nda aynı proje ile 2.lik mansiyonu aldım. Okulumun bu başarılarda, verdiği eğitim ve kazandırdığı bakış açısı ile payı vardır. Uluslararası düzeyde aldığımız eğitim sadece teknşk değil, sanatsal düzeyimizi de yükselterek bakış açımızı değiştiriyor ve yurtdışında değişim programları ve yurtdışındaki okulumuzun kendi kampüslerindeki değişim ile bunu daha net görebiliyoruz.  GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi’ne sonsuz teşekkürler.

Katrin Barjawi, 23, Ürdün, İç Mimarlık Master Öğrencisi

Ben Katrin Barjawi, 23 yaşındayım ve Girne Amerikan Üniversitesi’nde İç Mimarlıkta yüksek lisans yapıyorum. Ürdün üniversitesinden yüksek not ortalamayla lisansımı tamamladım. Lisans eğitimimden çok farklı bir alan olan ve daha once deneyimim olmayan iç mimarlıkta eğitim almak ve eğitim için uzak bir yol Kıbrıs’a gelmek riskli bir karardı benim için, İlk dönemi başarıyla tamamladıktan sonra, rahatlıkla söyleyebilirim ki, bu bölüm kollarını açarak ve imkanı oldukça esneklik sağlayarak beni karşıladı. Eğitim kadrosu yapabilecekleri en iyi derecede eğitim verme ve bilgi ve deneyimlerini aktarmaya çalışmakta ve öğrencilere daha iyi bakış açıları sunmaktadırlar. Her ders kendi ruhu ve ortamına sahiptir ve her hoca kendi yöntemiyle çok ciddi çalışmaktadırlar.

Zor durumda olduğumda ve özellikle tasarım stüdyosu derslerinde nasıl plan çizeceğimi veya ölçekte tasarım yapacağımı bilemediğim zaman hocalarımdan ve sınıf arkadaşlarımdan çok fazla destek aldım. Her kes çok anlayışlı ve yardım severdi.

Ben herşeyi rakamlar, çizgiler ve ölçülerden daha ziyade gölge, renk ve doku olarak görmeye alışıktım, ancak şimdi her iki yeteneği kullanıp daha renkli, sanatsal ve aynı zamanda iyi çalışılmış, planlanmış ve ölçülmüş yaratıcı tasarımlar yapabiliyorum.

Saratu Mohammed, 20, Nijerya, (Mimarlık Öğrencisi)

Bizim fakültedeki insanlar çeşitli hayat yollarından, kültürlerden, yaşam tarzlarından ve kurallardan gelmektedirler. Hergün onlardan yeni şeyler, eğlenceli ve zor konular öğrenirsin. GAÜ’de benim arkadaşlarım dünyayı daha farklı ışıklarla görmeme yardım ettiler. Bazı kurallar var uygulamalısın bazılarını kırmalı ve bazıları da bunların arasında. İstediğini yapmakta özgürsün, zira kimse seni yargılamıyor.

Omaya Hasan, 20, Suriye, (Mimarlık Öğrencisi)

Ben Omaya Hasan. Suriye’liyim. GAÜ’ye Mimarlık bölümünde okumak için çeşitli sebeplerden dolayı geldim. Bunlardan en önemlisi buradaki eğitimin kalitesiydi. Eğitim yöntemleri bu fakültede çok zengindir. Öğrencileri yeterli besleyebilecek bilgi veriliyor her dönem. Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi bir aile gibi biliniyor. Öğrenciler ve hocalar birçok düşüncelerini, önerilerini ve fikirlerini paylaşıyorlar. Eğitim kadrosu her zaman yardımcı olmakta ve destek vermektedirler ve öğrencileri yoğun çalışmaya ve kendilerini geliştirmeye motive etmektedirler. Hatta öğrenciler kendi aralarında birbirlerine yardım ediyorlar ve birbirlerinin deneyimlerinden öğreniyorlar.