MESLEK YÜKSEKOKULU

Haberler

GAÜ'DEN

AKPINAR: “SİZLER DE EL VERİN; YARDIMCI OLUN, FELAKETZEDELERİMİZE DAHA GÜÇLÜ BİR ELLE DESTEK OLALIM”

AKPINAR: “SİZLER DE EL VERİN; YARDIMCI OLUN, FELAKETZEDELERİMİZE DAHA GÜÇLÜ BİR ELLE DESTEK OLALIM”

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kurucu Rektörü Serhat Akpınar, geçtiğimiz hafta yaşanılan sel felaketinin ardından, Üniversite olarak almış oldukları yardım kararına ek olarak, herkesi birlik olmaya ve yaraları hepbir elden sarmaya davet etti.


Geçtiğimiz günlerde yurt geneli etkili olan yağışlar sonucu meydana gelen sel felaketi sonrası yoğun zarar gören Dikmen bölgesinde ikamet eden vatandaşlara yardım elini uzatan GAÜ, Kurucu Rektör Serhat Akpınar’ın çağrısı ile, GAÜ’nün iş ortaklarını ve herkesi birlik olmaya davet etti. Akpınar, sosyal medya üzerinden yayımladığı mesajında şınları söyledi;


“Öyle bir gün varki, birlik olmak, birbirimize destek olmak, yardıma ihtiyacı olanların bir gün bizlerin de olabileceğini bilmek, acıları, açlığı, susuzluğu, o soğuk havada aranan sıcak bir köşeyi, soğuktan titreyen ellerin çaresi olmanın anı vardır. Allahıma Şükrediyorum ki; felaketi yaşıyor olduğumuz anda kendi kendimize yetecek gücümüz vardı. Bugün o güç, yardıma ihtiyacı olan insanlarımızın yanında. Buradan çözüm ortaklarımıza da sesleniyorum. Sizler de el verin; yardımcı olun, Felaketzedelerimize daha güçlü bir elle destek olalım.” 


Konuyla ilgili GAÜ Rektörlüğünden yapılan açıklamada ise, almış oldukları karar doğrultusunda, selden zarar gören Dikmen bölgesinde ikamet eden vatandaşlara yardım eli uzatacağı, GAÜ’ye bağlı olan Afet Yönetimi Bölümü ve AKUT Kulübü’nün tam desteğiyle Dikmen’deki felaketzedelere gerek erzak; gerekse su basan evlerin temizliği, su boşaltılması noktalarında sınırsız yardım yapacaklarını belirttildi. Bunların yanında, şilte, battaniye ve benzeri ihtiyaçları olanların da ihtiyaçlarının karşılayacağını ifade edilen açıklamda, yardıma ihtiyacı olan kişilerin, GAÜ Rektörlüğüne başvurmaları gerektiği vurgulandı.