İŞLETME FAKÜLTESİ

Günümüzün hızla değişen ekonomik ve teknolojik gelişmeler ışığında sektörün nabzını tutabilecek uzmanları ve yönetici adaylarını yetiştirme hedefine bağlı olarak hazırlanan programdaki dersler uluslararası öğretim üyelerimiz tarafından verilmektedir. Amacımız öğrencilerimizi evrensel değerlere, yönetim ve liderlik sorumluluğuna sahip, verimli, kendine güvenli, karar verme gücüne sahip, İngilizce diline hakim, işletme yöneticisi olarak yetiştirmek; mezuniyet sonrasında küresel rekabet ortamında etkili bir biçimde görev almaya hazırlayacak kalitede bir eğitim ve öğretim vermektir.

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ En İyi İşletme Eğitimi Veren İlk 1000 Üniversite Arasında

Küresel yükseköğretim kurumları arasında İşletme eğitimi veren üniversitelerin akademik program ve müfredatları denetleyen uluslararası akreditasyon ve denetleme kurumu Eduniversal, Girne Amerikan Üniversitesinin “En İyi İşletme Eğitimi İlk 1000” üniversite arasında yer aldığını açıkladı.

Merkezi Paris’te bulunan uluslararası akreditasyon ve denetleme kurumu Eduniversal’ın Çin’in Şankay kentinde düzenlenen bu seneki toplantısına Girne Amerikan Üniversitesi adına Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Asım Vehbi ile İşletme ve Ekonomi Fakültesi İşletme Bölüm Başkanı Doç.Dr.Serdar Saydam katıldı.

Eduniversal Başkanı Martiel Guiette’nin konuşması ile başlayan toplantı sonrasında akademik dönemler boyunca yapılan incelemeler, akademik programların ve müfredatlar yanında akademik bilim kadrosunun dünya ve AB kriterlerine uygunluğunun değerlendirildiği raporlar açıklanırken Girne Amerikan Üniversitesi “En İyi İşletme Eğitimi Veren 1000 Üniversite” arasında yer aldı.

Toplantıda sunulan verilere göre Batı Avrupa’dan 256, Doğu Avrupa’dan 75, Kuzey Amerika’dan 180, Güney Amerika’dan 100, Afrika’dan 75, Avrasya-Ortadoğu’dan 50, Orta Asya’dan 70, Uzakdadoğu’dan 144 ve Okyanusya’dan 50, toplam 153 ülkeden 1000 üniversite Eduniversal tarafından en iyi işletme eğitimi veren üniversiteler arasında olduğu açıklandı.
“Eduniversal Denetleme Kurulu İşletme Eğitiminde Otoritelerden Oluşmakta”

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada kıtalar arası ve bölgeler arası İşletme eğitimi veren yükseköğretim kurumlarını denetleyen Eduniversal denetleme kurulunun işletme eğitiminde dünyanın önde gelen otoritelri ve biliminsanları olan Prof. Dr. Eon Smith, Prof. Dr. Aneeta Madhok, Dr. Virginijus Kundrotas, Prof. Nehme Azoury, Prof. Sung Joo Park, Prof. Edson Luiz Riccio, Dr. Charles Moyer, Prof. Dr. Michael Wood ve Axel Schumacher’den oluştuğu vurgulandı.
Vehbi: “GAÜ’nün Raporda Yer Alması Türk ve Kuzey Kıbrıs Üniversiteleri İçin Önemli Bir Referans”

Dünya yükseköğretimine yön veren önemli kuruluşlardan biri olan Eduniversal’ın raporunda Girne Amerikan Üniversitesi’nin “En İyi İşletme Eğitimi Veren 1000 Üniversite” arasında olduğunu açıklaması ile ilgili GAÜ TV’ye önemli açıklamalarda bulunan Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Asım Vehbi, Kıtalararası Bir Dünya Üniversitesi misyonu ile uluslarlararası kampüslerinde yükseköğretim veren tek Türk üniversitesi olan Girne Amerikan Üniversitesi’nin Eduniversal raporunda yer almasının Türk ve Kuzey Kıbrıs üniversiteleri için önemli bir referans olduğunu vurguladı.

Küresel rekabetin arttığı ekonomi ve iş dünyasında küresel bilginin stratejik bir kaynak haline geldiğine işaret eden Vehbi, küreselleşen dünyada ekonomiye yön veren aktörleri iş dünyasına kazandırma ve toplumların ekonomik gelişiminde küresel bilginin ve işbirliğinin önemine dikkat çekerek dünya ve Avrupa Birliği standartlarında ve AB onaylı müfredatları ile Girne Amerikan Üniversitesi’nin Kıbrıs ve Uluslararası kampüslerinde uygulanan Uluslararası İşletme eğitiminin hedefinin eğitimde mükemmelliyeti yakalamak olduğunun altını çizdi.

İşletme eğitiminde küresel dünyaya bilgisi ile yön veren aktörleri mezun etme hedefi ile GAÜ İşletme bölümü akademik programlarının lisans, yükseklisans ve doktora düzeyinde devam ettiğinin altını çizen Vehbi, GAÜ’nün İşletme eğitiminde kaliteyi arttırma ve ortak müfredatların uygulanması ile Avrupa Birliği Standartlarında öğrencilere eğitim verme hedefi ile kurulan Avrupa Birliği İşletme Eğitimi Konseyine (ECBE) üye olduğunu da hatırlattı. Girne Amerikan Üniversitesi’nin Avrupa Birliği İşletme Eğitimi Konseyi üyesi olması ve Eduniversal tarafından dünyanın en iyi işletme eğitimi veren 1000 üniversite arasında gösterilmesinin kamuoyu ve resmi kurumlar tarafından gözardı edilmemesi gerektiğine işaret eden Vehbi, GAÜ’nün başarılarının KKTC yükseköğretim sistemi ve yapılarının dünya ve Avrupa Birliği ülkeleri ile üniversiteleri tarafından tanınması açısından önemli bir referans olduğunun altı çizdi.