İŞLETME FAKÜLTESİ

Günümüzün hızla değişen ekonomik ve teknolojik gelişmeler ışığında sektörün nabzını tutabilecek uzmanları ve yönetici adaylarını yetiştirme hedefine bağlı olarak hazırlanan programdaki dersler uluslararası öğretim üyelerimiz tarafından verilmektedir. Amacımız öğrencilerimizi evrensel değerlere, yönetim ve liderlik sorumluluğuna sahip, verimli, kendine güvenli, karar verme gücüne sahip, İngilizce diline hakim, işletme yöneticisi olarak yetiştirmek; mezuniyet sonrasında küresel rekabet ortamında etkili bir biçimde görev almaya hazırlayacak kalitede bir eğitim ve öğretim vermektir.

Haberler

GAÜ'DEN

GAU İşletme Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümünden İlk 3D Uluslararası Savaş Oyunu

GAU İşletme Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümünden İlk 3D Uluslararası Savaş Oyunu

Girne Amerikan Üniversitesi, İşletme Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü, International Game Developers Association (IGDA) tarafından 2009 yılında başlatılmış olan Global Game Jam 2016 (GGJ 2016) isimli etkinliğe, 29 - 31 Ocak 2016 tarihlerinde Kıbrıs adası genelindeki üniversitelerde tek başına ev sahipliği yaptı.
Etkinlik kapsamında, 63 ülkede 321 alanda eş zamanlı olarak gerçekleştirilen Global GameJam 2016 isimli oyun geliştirme maratonunda, oyun tasarımı ve geliştirme süreçlerine dair yeni deneyimler sunmak maksadı ile Amerika’daki GGJ merkezinden verilen tema çerçevesinde çeşitli oyun motorlaları kullanılarak 48 saat içerisinde 2D ve 3D - 3 boyutlu bir oyun geliştirilmek üzere ada genelindeki üniverstilerden öğrenci takımlarının katılımı gerçekleşti.
Etkinliğe Yrd. Doç. Dr. Arif SARI ve Yrd. Doç. Dr. Murat Akkaya kordinatörlüğünde MIS bölümü öğrencilerinden Onurhan Yılmaz, Zeynep Büşra Kirencigil, Oğuzhan Karakuş ve Numan Genç’ten oluşan “OzON” isimli takımla maratona katılan GAÜ, Cryengine oyun motoru kullanarak "The Fall of the Ritual" isimli 3D FPS savaş oyununu tek başına başarı ile tamamlamayı başararak, etkiliğe katılan 3 farklı ünviersite arasından 3 boyutlu oyun geliştirmeyi başaran tek üniversite olmayı başardı.