SİYASAL BİLİMLER FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ’DEN ÖĞRENCİ VE MEZUNLARINA YÖNELİK, DÜNYAYA AÇILAN YENİ BİR KAPI

GAÜ’DEN ÖĞRENCİ VE MEZUNLARINA YÖNELİK, DÜNYAYA AÇILAN YENİ BİR KAPI

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kurucu Rektörü, DMW Uluslararası Diplomatlar Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve Kıbrıs Başkanı Serhat Akpınar, mevcut GAÜ öğrencilerine ve mezunlara yönelik, Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler’e akretide bir organizasyon olan DMW Uluslararası Diplomatlar Birliğine üyelik yönünde yeni bir döneme başladıklarını duyurdu.

Akpınar yaptığı açıklmada, GAÜ Yöneticiler Kurulu ve DMW’nin ortak karırıyla, GAÜ öğrencilerine ve mezunlarına üyelik döneminin başlatıldığını belirterek, AB ve BM‘e akredite; Uluslararası bir Organizasyona üye olmak isteyenlerin 2 Aralık’tan itibaren başvuru yapabileceklerini belirtti.

DMW hakkında ile ilgili bilgi veren Akpınar;
“DMW organizasyonunun öncelikli görevi, yardıma muhtaç ülkelere kalkınma yardımını teşvik etmek ve gerçekleştirmek veya afetlerde yardım organize etmek ve yardım sağlamak amacıyla kurulan, yasal ve bağımsız bir dernektir. Uluslararası diyalog ve ulusların uyumu için, ekonomik, sosyal, kültürel ve diplomatik alanda çalışmaktadır ve ulusların uluslararası düşünmesini etkilemektedir.  Dernek, demokratik ilişkiler dahil olmak üzere, toplumun her düzeyindeki ilişkileri korur. Dernek, anlaşmazlıkların çözümü ve önlenmesi için gerekli çalışmaları yapar. Ağırlıklı konusu, insan haklarına riayet edilmesi ve insan haklarının uygulanmasıdır” dedi.

Konuyla iligli GAÜ’den yapılan açıklamda ise, GAÜ öğrencilerine ve mezunlarına yönelik yapılan anlaşma doğrultusunda, DMW’ye üye olmak isteyenler için başvuruların 2 Aralık 2019 tarihinde başlayacağı belirtilirken, başvuru ve detaylı bilgiye ulaşmak isteyenlerin, arslan@diplomaten.eu adresine ulaşabilecekleri belirtildi.