GAÜ’DE 23 NİSAN COŞKUSU

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ’DE 23 NİSAN COŞKUSU


Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Okullar Grubuna bağlı eğitim veren The American Nursery School ve The International American Elementry School öğrencileri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını büyük bir coşkuyla kutladı.

Kortej yürüyüşü ile başlayan etkinlikte bando takımı gösterilerine yer verildi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün görseli ve bayrakları taşıyan öğrenciler Lympic Sahada yürüyerek izleyicilere selam verdi.  Bu anlamlı günde 6 Şubat tarihinde kaybettiğimiz Şampiyon Melekler de unutulmadı. Öğrenciler, “Kalbimizdesiniz” temalı pankart ile tüm sahada yürüyüş yaptı.

Lympic sahada gerçekleşen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliği Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Öğrenciler, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kendilerine armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı hazırladıkları dans gösterileriler, şiirler ve konuşmalar ile kutladılar.

Günün anlam ve önemine dair açıklamalarda bulunan GAÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Haydar, “Bu bayramı çocuklarımıza armağan eden Ulu Önder Atatürk’ümüzü her zaman hatırlamamız gerekiyor.” İfadelerine yer verdi.

Renkli görüntülere sahne olan şenlikte velilerde öğrencilere eşlik etti.  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 7 farklı dilde kutlandı. Ardından 4’ncü sınıf öğrencilerinden Eylül Tanem şiir okudu.

Kortej selamıyla devam eden etkinlik dans gösterileri sürdürüldü. Büyük bir coşku ile kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı İzmir Marşı performansı ile sona erdi.

Etkinlik sonrası GAÜ Medya’ya açıklamalarda bulunan The  International American Elementry School Müdürü Özgül İzci Taşçı,  “Bugüne büyük bir özenle hazırlandık, güzel bir şeklide çalıştık.   Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi mükemmel bir 23 Nisan coşkusu yakaladık” dedi.

Kutlamalar kapsamında öğrenciler aynı zamanda şenlik alanına kurulan stantlarda ve oyun alanlarında doyasıya vakit geçirdi.