ÖĞRENCİLERE TEMEL AFET HAZIRLIK EĞİTİMİ VERİLDİ

Haberler

GAÜ'DEN

ÖĞRENCİLERE TEMEL AFET HAZIRLIK EĞİTİMİ VERİLDİ

Girne Amerikan Üniversitesi Okullar Grubuna bağlı The American College ve The International American Elementry School öğrencilerine temel afet eğitimleri verildi.

GAÜ Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Günhan Erdem tarafından Spectrum   Salonu’nda gerçekleşen “Temel Afete Hazırlık Eğitimi” etkinliğinde öğrencilere deprem öncesi, deprem anında ve deprem sonrasında yapılması gerekenler aktarıldı.

The American College Müdürü Burcu Öykün, bu tip etkinliklerin yanında tatbikatlarında önemine işaret ederek eğitimlerimiz uygulamalı olarak da devam edecektir açıklamalarında bulundu.  Öykün, “Üniversitemiz bünyesinde afet eğitimleri etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz. Çocuklarımızı bilinçlendirme ve bilgilendirme adına temel eğitimler verilecektir” dedi.

ERDEM, “AFETE HAZIR BİR TOPLUM İNŞA ETMELİYİZ”

Etkinlik sonrası görüşlerini GAÜ Medya’ya aktaran Prof. Dr. Günhan Erdem, en önemli kitlenin öğrenciler olduğunu şu sözlerle vurguladı  “Çocuklarımız bizim için son derece önemli. Gelecek nesillerimizi afete hazır bir toplum inşasında iyi bilgilerle donanmasını sağlayabilirsek çok önemli bir yol kat edeceğiz. Hedef kitlemizin ana bölümünü oluşturan çocuklarımızı bilgilendirmeye çalışacağız. Çocuklar eve gittiklerinde büyüklerini teşvik ediyor ve takipçisi oluyorlar o yüzden bugünkü çalışma çok önemliydi” dedi.