GAÜ TURİZM FAKÜLTESİ BÜYÜYOR

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ TURİZM FAKÜLTESİ BÜYÜYOR

Girne Amerikan Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Hüseyin Bozdağlar özellikle pandemiden sonra turizmde yeni bir yapılanma sürecinin başladığını belirterek dünyanın turizme genel bakışını GAUTV’ye değerlendirdi.

GAÜ Turizm Fakültesinin geçmişi, alt yapısı ve akademik kadrosuyla Girne gibi turizm kentinde ön plana çıktığından söz eden Bozdağlar, aşçılık ve gastronomi alanlarına taleplerin yoğunlaştığından söz etti ve GAÜ Turizm Fakültesi altında Türk Aşçılık eğitimlerinin verildiğine dikkat çekti.

Turizm temel ihtiyaç haline geldiğini aktaran Bozdağlar,  yeni kültürleri tanımak, yeni yerler görmek için turizmin başlıca sebeplerinden olduğunu kaydetti. Özellikle pandemide sosyal ve ekonomik açıdan turizmin değerinin daha net anlaşılır hale geldiğini vurgulayan Bozdağlar, “ GAÜ’de ciddi bir alt yapı var. Gastronomi ve aşçılık turizm sektöründe çok iyi noktalarda ve talep edilen meslekler arasındadır” dedi ve sektörün çerçevesinin geniş olduğunun altını çizerek, turizmin ulaşım, konaklama yiyecek, içecek eğlence yelpazenin olduğuna dikkat çekti.

Turizm Eğitimi’nin Girne gibi güzel bir kentte alınması gerektiğini vurgulayan Bozdağlar, öğrencilere en iyi şekilde eğitim vermeye devam ettiklerinden şu sözlerle bahsetti, “Girne’de olmanın turizm kenti içinde olmanın avantajlarını yaşıyoruz. Otellerle iç içeyiz iş birliği ve staj anlaşmalarımız var. Kendi üniversite bünyemizde bulunan iki otelimiz var.  Öğrencilerimize ciddi bir iş imkanı sağlıyoruz, başarılı olan öğrencilerimiz çalışma hayatlarına devam ediyor bunun birçok örneği vardır”

.