GAÜ, AFRİKA MİSYONU’NU, 12 ÜNİVERSİTE İLE GERÇEKLEŞTİRDİĞİ ANLAŞMALAR İLE BİR ÜST BOYUTA TAŞIDI

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ, AFRİKA MİSYONU’NU, 12 ÜNİVERSİTE İLE GERÇEKLEŞTİRDİĞİ ANLAŞMALAR İLE BİR ÜST BOYUTA TAŞIDI

GAÜ, NİJERYA’DA YÜKSEKÖĞRETİMİNDE İLK KEZ UYGULANACAK OLAN “CROSS BORDERS” AÇILIMINI BAŞLATIYOR

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), 35. Akademik yılında başlattığı; “Uluslar Projesi 35” kapsamında ki “Afrika Misyonu”nu, Nijarya’da bulunan 12 Devlet Üniversite ile yaptığı akademik işbirliği anlaşması ile bir üst boyuta taşıdı. 

GAÜ Kurucu Rektörü Serhat Akpınar başkanlığında GAÜ Kıbrıs yerleşkesinde biraraya gelen 12 Nijerya Devlet Üniversitesi’nin üst düzey yetkilileri,  Nijerya’da ilk kez başlatılacak olan “Cross Borders” açılımı için imza attı.  



Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada, GAÜ ve Nijerya Ortak Üniversite Derecesi ve Ortaklık Kurulu (JUDAP) tarafından organize edilen anlaşma doğrultusunda,  Toplamda 40 üniversitenin yer alacağı, “Cross Borders” Yükseköğretim sürecine GAÜ ile katılım gösterecek 12 üniversite ile ilk imzaların atıldığı belirtildi. GAÜ’nün eğitim disiplinlerinde ve müfredatında eğitim alacak öğrencilerin, son yıllarını GAÜ Kıbrıs Ana kampüsünde tamamlayacağı bildirilen açıklamda, Hukuk ve Siyaset Bilimlerinde, GAÜ’nün özel olarak Nijerya Ulusal Üniversiteler Konseyinin benimsediği müfredatı sadece Nijerya öğrenciler için uygulamaya alacağı öngörüldü. Görüşmeler çerçevesinde sürece ilk olarak katılan 12 Üniversite’nin yetkilileri, GAÜ ev sahipliğinde KKTC’de bulunduğu süre içerisinde, gerçekleştirilen toplantı ve görüşmelerin yanında, devlet yetkilileri ile de, resmi temaslarda bulundu. 

Ayrıca, Nijerya Yüksek Öğretimine Yön verecek çalışma dahilinde, Nijerya Ulusal Üniversiteler Konseyi’nin talebiyle özellikle; Denizcilik ve Havacılık alanında 2 Nijerya Üniversitesi’nin, GAÜ ile Nijerya’da ihtiyaç duyulan özel alanlarda birlikte çalışacağı ifade edildi.

GAÜ’ye ziyarette bulunan Nijerya:’lı delegeler, Girne Amerikan Üniversitesi'ndeki akademisyen ve eğitim olanaklarından oldukça  memnun kaldıldıklarını ifade ederek, GAÜ’nün sunmuş olduğu eğitimi çok beğendiklerini belirttiler. Ayrıca, kampüste bulunan Nijerya uyruklu öğrenci ve personeller ile çok güzel iletişim kurduklarını bildiren delegeler, yapılan anlaşmanın, iki ülke arasında büyük bir köprünün oluşumunu sağlayacağını vurguladılar.