HUKUK FAKÜLTESİ

Duyurular

GAÜ'DEN

Yaz Okulu Kuralları

GAÜ 2023 YAZ OKULU KURALLARI

1-) Akademik uyarıda olan öğrencilerimize yaz okulunda en fazla 6 kredilik yeni ders (en fazla 2 yeni ders) olmak üzere toplamda 12 kredilik ders alma hakkı  (en fazla 2 yeni + 2 eski ders) tanınmıştır. 

Akademik uyarıda olmayıp genel not ortalamaları (CGPA) 2.00’den az olan öğrencilerimize yaz okulunda en fazla 9 kredilik yeni ders (en fazla 3 yeni ders) olmak üzere toplamda 12 kredilik ders alma hakkı  (en fazla 3 yeni + 1 eski ders) tanınmıştır.

2-) Genel not ortalamaları (CGPA) 2.00 + olan öğrencilerimiz haftalık ders programında çakışma olmaması koşulu ile en fazla 12 kredilik ders (en fazla 4 yeni dersi) alabilirler. 

3-) Mezun olması için en çok 12 kredilik dersi kalan (kredili  ve/veya kredisiz olan ve  harf  notu F, W, NG olan veya daha önce hiç alınmamış toplam en fazla 4 dersi kalan) genel not ortalaması (CGPA) mezun olma kriterine (ilgili Fakülte ve Bölüm Başkanlığı tarafından belirlenir) yetecek olan öğrencilerimiz 12 krediyi aşmamak üzere en çok 4 dersi haftalık ders programında çakışma olmama koşulu ile alabileceklerdir. 

4-) Mezun durumunda bulunan ve  genel not ortalamasını yükseltmek isteyen öğrencilerimiz almış ve başarmış oldukları dersleri not yükseltmek amacıyla en fazla 12 kredilik ders (en fazla 4 ders) tekrar alabilirler. Bu öğrencilerin nihai notları transcriptlerine işlenecektir.

5-) Yaz 2023 döneminde alınacak dersler için “ekleme- bırakma” (add-drop) olmayacaktır.

6-) Yaz 2023 dönemine katılıp ders almak isteyen öğrencilerimizin, varsa geçmiş dönemlere ait tüm borçlarını ödemesi gerekmektedir. Bu yıla özel Yaz dönemi ders ücretlerinde vade farksız 2 taksit imkanı sağlanacaktır. 

7-) Yaz 2023 döneminde TC ve KKTC uyruklu öğrencilerimiz kredi başına 2000 TL ücret ödeyeceklerdir; hiçbir aktivite ücreti alınmayacaktır.

8-) Üniversitemiz mevzuatına göre Yaz okulunda başka bir Üniversiteden alınacak olan dersler kabul edilmeyecektir. Ancak çok istisnai durumlarda Rektörlüğün onayı olması halinde alınan dersler  transfer sayılabilecektir. Bu bağlamda ilgili başvurların 9 Haziran 2023 tarihine yapılması gerekmektedir. Geç gelen başvurular da kabul edilmeyecektir. 

Tüm öğrencilerimize başarı ve esenlikler dileriz.

Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı