HUKUK FAKÜLTESİ

Duyurular

GAÜ'DEN

Güz Dönemi Ders Kayıtlarınız Hakkında Bilgilendirme

Kıymetli Hukuk Fakültesi ve Adalet MYO öğrencileri,

Kayıt işleminizin ve ders seçimlerinizin tamamlanması için aşağıdaki adımları sırasıyla takip ediniz. 

1- Öğrenci muhasebe ile iletişime geçerek öğrenim ücretinizi ödemeli ve ders seçimi yapabilmeniz için öğrenci sisteminizi (öğrenci portalı) açtırmalısınız. Ders seçimleri öğrenci portalında öğrencinin kendisi tarafından yapılmaktadır.

2- Öğrenim ücretinizi ödedikten sonra muhasebe tarafından öğrenci sisteminize erişim izni verilmesini bekleyiniz. Ders seçiminize erişim izni verilmeden herhangi bir işlem yapılması mümkün değildir. Ders seçiminize erişim izniniz en geç 24 saatlik süreç içinde verilmekte, bu süre bazen kayıtlardaki yoğunluk nedeniyle 48 saate kadar uzayabilmektedir. Sisteminiz açılana kadar bu süreci bekleyiniz lütfen. Bu süreçte herhangi bir e-posta göndermenize gerek yoktur. 

3- Öğrenci sisteminizde ders seçiminize muhasebe tarafından erişim izni verildikten sonra öğrenci portalınızda güz dönemi için derslerinizi seçiniz. Derslerinizi seçtikten sonra hukuk fakültesi sekreterliğine giderek listeye imzanızı atınız. Aksi taktirde bir sonraki aşama olan onay aşaması gerçekleşmeyecektir. 

Fakülte İletişim için bkz. https://www.gau.edu.tr/hukuk-fakultesi/iletisim.html

4- Sekreterliğe imzanızı attıktan sonra seçmiş olduğunuz derslerin sistemden onaylanması için bekleyiniz. Bu süreçte teyit amacıyla e-posta göndermenize gerek yoktur. Ders seçiminiz danışmanınız tarafından makul bir süre içinde onaylanacaktır. Ders seçiminde olumsuz bir durum ile karşılaşılmadıkça tarafınıza ayrıca dönüş yapılmayacaktır. 

Kaydınızın onaylanması ile birlikte derslerinizi sisteminizden kontrol edebilirsiniz. Kaydınızın onaylanması ile birlikte seçtiğiniz dersler transkriptinizde görünecektir.


Ders seçimlerinizi yaparken aşağıdaki hususlara dikkat ediniz:

1- Hukuk Fakültesinde alınması zorunlu olan derslerinizi, Gau Hukuk Fakültesi web sayfasında yer alan "bölümler" başlığı altında bulabilirsiniz. Burada her yarıyıla ait zorunlu dersler listelenmiştir. Yarıyılı tek olan sayılar güz dönemi (1-3-5-7), çift olan sayılar (2-4-6-8) bahar dönemi derslerini gösterir. Almak istediğiniz zorunlu derslerinizi önce bu listeden kontrol ediniz.  Adalet MYO'da ise öğrenci sisteminde açılan derslerin tümü zorunludur. Ders kodu 1 rakamı ile başlayan dersler 1. sınıf, 2 rakamı ile başlayan dersler ise 2. sınıf dersleridir. Adalet MYO 1. sınıf öğrencileri için Türkçe, İngilizce, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi dersleri de zorunludur. Ders seçimleri tamamiyle öğrencilerimizin sorumluluğundadır.

2- Ders seçimi için öğrenci portalına giriş yaptığınızda, seçmek istediğiniz dersi "alınabilecek dersler" başlıklı liste altında bulabilirsiniz. Bu listede aradığınız dersi bulamazsanız, aynı sayfada yer alan "listede olmayan ders ekle" kısmınından güz döneminde açılan tüm derslerinize erişim sağlayabilirsiniz. Adalet MYO öğrencileri ise öğrenci portalında "listede olmayan ders ekle" sekmesinden yüksekokulda bu dönem açılan derslerini görebileceklerdir. 

Üniversite ortak derslerini alacak olanlar (Türkçe, İngilizce, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi) söz konusu dersleri yine öncelikle "alınabilecek dersler" listesinden ekleyebilirler. Alınabilecek dersler kısmında dersi bulamayanlar, "listede olmayan ders ekle --> Fakülte: Üniversite Ortak --> Bölüm: Fakülte Ortak" adımlarını izleyerek derslerini seçebilirler. 

Hukuk Fakültesi öğrencileri için açılan "Kıbrıs Hukuku" derslerini sadece KKTC vatandaşı olan öğrencilerimiz seçebilecektir. KKTC vatandaşı olan öğrencilerimizin bu dersleri almaları önerilmektedir.

3- Sistem üzerinden ders seçimlerinizi yaptıktan sonra, listenin hemen alt tarafındaki “Seçimleri Kaydet” butonuna basarak derslerinizi kaydetmeniz gerekmektedir. Daha sonrasında fakülte sekreterliğine imza atarak ders kaydınızın onaylanmasını bekleyiniz. Ders seçiminde zorunlu olmadıkça sonradan ders değişikliği yapılmaması önemle rica olunur.

4- Hukuk Fakültesinde 2022-23 güz döneminde açılacak olan seçmeli dersler şunlardır: 

HUK423 Türk Vergi Sistemi (3 kredi)

HUK425 Karşılaştırmalı Anayasa Yargısı (2 kredi)

HUK426 Tebligat Hukuku (2 kredi) 

HUK428 Ceza İnfaz (2 kredi)

HUK429 Avukatlık Hukuku (3 kredi)

HUK432 Yargı Etiği (2 kredi)

HUK435 Mülteci Hukuku (3 kredi)

HUK441 Hukuk Uygulamaları (3 kredi)

HUK445 İnsan Hakları (3 kredi)

Seçmeli derslerden dilediğinizi ders seçiminize ekleyebilirsiniz.


5- Size tanınan ders sayısı ve kredi hakkı, tamamlamış olduğunuz krediye göre değişmektedir. Bu konuda tereddüte düşenler, fakülte web sayfasında yer alan "mevzuat" sekmesine girerek burada bulunan "kredi ve genel not ortalaması" başlıklı belge üzerinden gereken kontrolü yapabilirler.

6- Kendilerine tanınan ders yükünden fazla bir ders daha almak isteyen öğrencinin genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,50 olması gerekmektedir. Mezuniyet durumundaki öğrenciler ise (139 krediyi tamamlamış olanlar) akademik yetersizlikte olmamak kaydıyla son dönem belirtilen ders yüklerine ek olarak iki ek ders alabilmektedirler. Sadece bu koşulları sağlayan öğrenciler, danışmanlarına e-posta göndererek bu yöndeki taleplerini iletebilirler. Ek ders alınması muhasebe tarafından belirlenen ücrete tabidir.

7- Yüzyüze dersleriniz 10 Ekim 2022 tarihi itibariyle başlayacak olup, hem Hukuk Fakültesinin hem de Adalet MYO'nun ders programı ilerleyen günlerde Hukuk Fakültesinin web sayfasında ''Ders Programı" sekmesinde ilan edilecektir. Dersleriniz sadece yüzyüze işlenecektir. İhtiyaç duyulan hallerde derslerin online işlenmesi söz konusu olabilecektir. Bu ihtimal hukuk fakültesi web sayfasında ve ders programında ayrıca duyurulacaktır. 

8- Öğretim üyelerinin iletişim bilgilerine Hukuk Fakültesinin web sayfasında yer alan akademik kadro üzerinden ulaşabilirsiniz.

Yeni dönemde tüm öğrencilerimize başarılar dileriz...