HUKUK FAKÜLTESİ

Duyurular

GAÜ'DEN

2021-22 Öğretim Yılı Güz Dönemi Hukuk Fakültesi ve Adalet MYO Ara Sınav Programı

2021-22 Öğretim Yılı Güz Dönemi Hukuk Fakültesi ve Adalet MYO Ara Sınav Programı

2021-22 Güz Dönemi Gau Hukuk Fakültesi ile Adalet MYO I. ara sınav takvimi işbu metnin altında ekli belgede yer almaktadır. Lütfen aşağıdaki açıklamaları ve kuralları dikkatlice okuyunuz. Belirtilen açıklamalar ve kurallar, tüm öğrencilerimiz için geçerlidir.

1. Hukuk Fakültesi ile Adalet MYO sınav takvimi ilan edildiğinde henüz üniversite ortak derslerine (Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Türkçe ve İngilizce) ilişkin sınav takvimi belli değildir. Ortak derslerin, aşağıdaki listede yer alan dersler ile çakışması halinde (aynı gün ve saate denk gelmesi), bu dersleri alan öğrencilerimizin mağduriyet yaşamaması adına aşağıdaki listede güncelleme yapılabilecektir. Bu nedenle duyuruyu sıklıkla takip etmeniz tavsiye edilir.

2. Sınavlarınızın hangi salonda yapılacağı her sınavın yanında yazmakta olup, sınav düzeninin sağlanmasında yetki öğretim üyelerindedir. Yüzyüze olan sınavlar KKTC saatine göre yapılacaktır.

3. Sınav salonlarına maskesiz girmeniz yasaktır. Maskelerin sınav süresince ve bina içinde asla çıkarılmaması gerekmektedir. Sınava kendinize ait tükenmez ve kurşun kalem ile silginizi getiriniz.

4. Sınavınız başlamadan 15 dakika önce sınav salonunda yerinizi alınız. Salon görevlisi olan öğretim üyeleri bu süre içinde sınav salonuna gelerek salon oturma düzeninin sağlanması, sınava katılan öğrencilerin giriş imzalarının alınması ve soruların dağıtımı işlemini tamamlayacaktır.

5. Sınav başladıktan sonra ilk 15 dakika sınav salonundan çıkmak yasaktır. Sınavın başlamasından itibaren 15 dakika dolduktan sonra gelen öğrenciler sınav asla alınmayacaktır.

6. Sınavınız bittikten sonra sınıf listesinde giriş imzanızın karşısına çıkış imzanızı atmadan sınav salonundan ayrılmayınız. Sınav giriş ve çıkış imzanızın bulunması, sınava katılıp sınav evrakını teslim ettiğinizin resmi belgesi olacaktır. Bu nedenle sınav öncesi ve bitiminde imzalarınızı atmayı unutmayınız.

7. Sağlık mazereti nedeniyle sınava katılamayan Hukuk ve Adalet MYO öğrencilerimiz, ilk olarak GAU Hukuk Fakültesi internet sayfasında yer alan ve aşağıda erişim linki verilen FORMLAR sekmesinden “Mazeret Sınavı Başvuru Formu” adlı belgeyi eksiksiz biçimde doldurmalı ve imzalamalıdır (https://www.gau.edu.tr/hukuk-fakultesi/formlar.html). Ardından doldurdukları bu formu ve mazeret durumlarını gösterir imzalı ve mühürlü hekim raporlarını, formda yazan süre içinde (sınavı takip eden beş iş günü içerisinde) mazeretbasvurusugau@outlook.com e-posta hesabına taratarak iletmek zorundadır. Gönderdiğiniz e-postaya 72 saat içinde dönüş yapılacaktır. 72 saat içinde cevap gelmemesi halinde fakülte sekreterliği ile iletişime geçiniz. Bu sorumluluğu yerine getirmeyenler için epostanın gönderildiği halde iletilmediği iddiaları dikkate alınmayacaktır. Belirtilen eposta adresi dışında başka hesaplara gönderilen, süresi içinde gönderilmeyen, tam olarak doldurulmayan, imzasız ve eksik belge içeren başvurular dikkate alınmayacaktır. Mazeretleri kabul edilen öğrencilerin listesi tüm sınavların bitmesinden bir hafta sonra hukuk fakültesi internet sayfasında ilan edilecek ve adı geçen öğrencilere belirtilecek olan tarihlerde yüzyüze mazeret sınavı yapılacaktır. İşbu uygulama, bundan sonra her sınav için geçerli olup, sınav duyurusu ile tüm öğrencilere duyurulmuş sayılacaktır.

8. Sınavda aldığı nota maddi hata (Sadece puan toplama hatası yönünden incelenir. Yeniden değerlendirme yapılmaz) itirazında bulunmak isteyen Hukuk ve Adalet MYO öğrencilerimiz, GAU Hukuk Fakültesi internet sayfasında yer alan ve aşağıda erişim linki verilen FORMLAR sekmesinden “Sınav Sonucuna İtiraz Formu” adlı belgeyi eksiksiz biçimde doldurmalı ve imzalamalıdır (https://www.gau.edu.tr/hukuk-fakultesi/formlar.html). Doldurdukları bu formu, formda yazan süre içinde (sınavın ilan edilmesinden itibaren üç iş günü içerisinde) itirazbasvurusugau@outlook.com e-posta hesabına taratarak iletmek zorundadır. Belirtilen eposta adresi dışında başka hesaplara gönderilen, süresi içinde gönderilmeyen, tam olarak doldurulmayan ve imzasız olan başvurular dikkate alınmayacaktır. İşbu uygulama, bundan sonra her sınav için geçerli olup, sınav duyurusu ile tüm öğrencilere duyurulmuş sayılacaktır. Sadece başvurusu kabul edilen öğrencilere itirazbasvurusugau@hotmail.com e-posta hesabı üzerinden 15 gün içinde bilgilendirme yapılacaktır. Bu süre zarfında herhangi bir cevap verilmemesi halinde başvurunuz reddedilmiş demektir.

9. Sınav gün ve saatleri, öğretim üyelerinin taleplerinin yanında öğrencilerimizin istekleri dikkate alınarak hazırlanmıştır. Bundan sonraki sınavlarınız için üniversite akademik takvimindeki tarihleri dikkate alarak konaklamanızı ve seyahat biletlerinizi ayarlamanız önemle rica olunur.

10. Herhangi bir mücbir sebep yaşanmadıkça programda değişikliğe gidilmeyecektir. Bu konuda zorunluluk doğmadıkça değişiklik teklifinde bulunmamanız diğer arkadaşlarınızın mağdur edilmemeleri açısından önem taşımaktadır. 20 Kasım 2021

GAU Hukuk Fakültesi ve Adalet MYO 2021-22 I Arasınav Takvimi.pdf