HUKUK FAKÜLTESİ

Duyurular

GAÜ'DEN

Hukuk Fakültesi ve Adalet MYO Ders Kayıtları Hakkında

Hukuk Fakültesi ve Adalet MYO Ders Kayıtları Hakkında

Kıymetli Öğrencilerimiz,

KKTC Bakanlar Kurulunun 21 Haziran 2021 tarihli ve E.S.(KI)801-2021 sayılı kararlarını siz değerli öğrencilerimiz ile 13 Ağustos tarihinde resmi web sayfamızda paylaşmıştık. 

Üniversitemiz Akademik takvimine göre Güz 2021 dönemi kayıtlarımız 22 Eylül – 8 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecektir. Derslerimiz ise 11 Ekimde başlayacaktır.

Ödeme miktarlarınızı öğrenci portalınızdan görebilirsiniz taksitli ödemek isteyen öğrencilerimiz 1 kasım tarihine kadar sözleşmelerini muhsebemizden imzalamaları rica olunur. Ders kayıtlarımız eğitim harç ödemelerinizi gerçekleştirdikten sonra student.gau.edu.tr portalından on-line olarak seçebilirsiniz.

Ancak danışman onayınızı 11 Ekim 2021 Pazartesi gününe kadar onaylatmanız gerekmektedir. Danışman onayınızdan sonra kayıt işleminiz tamamlanmış sayılacaktır.

Ders kayıtlarınızdan sonra muhaceret işlemlerinizi başlatmanız önem arz etmektedir.

KKTC Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi  Türkiye Cumhuriyetinden gelecek olan öğrencilerin Covid 19- Aşılarının tamamlanmış olması halinde Karantina işlemi olmadan giriş yapabileceklerini belirtmişlerdir. Aksi halde 5 günlük karantina süreci uygulanacaktır.


Bu kapsamda Hukuk Fakültesi'nde ve Adalet MYO'da;

     1 ekim cuma ve 2 ekim 2021 cumartesi günleri (Öğlene kadar) fakülte binası idari katında yüzyüze ders kayıt onaylarınız alınacaktır. 

     Bu tarihlerde fakültede yüzyüze ders kaydını onaylatamayan öğrencilerimiz, ders kaydı onayı için belirlenen tarih aralığında (22 Eylül - 11 Ekim 2021 arasında) bu duyuru sayfasının en altında ekte yer alan ders kayıt formunu ıslak imzalı biçimde fakülte sekreterliğine teslim edebilirler. Ders kaydınızın onayı için bu işlemlerden birini tercih etmeniz gerekmektedir.

     Gerek 1 ekim ve 2 ekim tarihlerinde yüzyüze kayda gelecek olan öğrencilerimizin, gerekse ders kayıt formunu doldurarak sekreterliğe elden form teslim edecek olan öğrencilerimizin öncesinde ödeme yaparak öğrenci muhasebeden sistemlerini açtırmaları gerekmektedir. Dileyenler Muhasebe ile ogrmuh@gau.edu.tr e-posta adresi üzerinden iletişim kurabilirler. Kayıt döneminde yaşanan yoğunluk nedeniyle muhasebe tarafından sisteminizin açılması ödemenizi muhasebeye iletmenizden itibaren iki iş gününü bulabilmektedir. Muhasebe tarafından sisteminiz açılmadan derslerinizi seçemezsiniz. 

Muhasebe tarafından sistemleri açılan öğrencilerimiz, sonrasında öğrenci portalından derslerini seçmelidir. Ders seçiminizi yaptıktan sonra dilerseniz yukarıda belirtilen tarih aralığında dilerseniz ıslak imzalı formunuzu elden hukuk fakültesi sekreterliğine teslim etmek suretiyle ders kaydınızın onaylanmasını talep edebilirsiniz. 

Sistem üzerinden ders seçimini yapmaksızın ders kayıt formu dolduran öğrencilerimizin talepleri dikkate alınmayacaktır.


Ders seçimlerinizi yaparken bu duyuruyu tekrar okuyarak aşağıdaki hususlara dikkat ediniz:

1- Hukuk Fakültesinde alınması zorunlu olan derslerinizi, fakülte web sayfasında yer alan "bölümler" başlığı altında bulabilirsiniz. Burada her yarıyıla ait zorunlu dersler listelenmiştir. Yarıyılı tek olan sayılar güz dönemi (1-3-5-7), çift olan sayılar (2-4-6-8) bahar dönemi derslerini gösterir. Almak istediğiniz zorunlu derslerinizi önce bu listeden kontrol ediniz. 

2- Ders seçimi için öğrenci portalına giriş yaptığınızda, seçmek istediğiniz dersi "alınabilecek dersler" başlıklı liste altında bulabilirsiniz. Bu listede aradığınız dersi bulamazsanız, aynı sayfada yer alan "listede olmayan ders ekle" kısmınından derslerinize erişim sağlayabilirsiniz. Adalet MYO öğrencileri ise öğrenci portalında "listede olmayan ders ekle" sekmesinden yüksekokulda bu dönem açılan derslerini görebileceklerdir. 

Üniversite ortak derslerini alacak olanlar (Türkçe, İngilizce, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi) söz konusu dersleri yine öncelikle "alınabilecek dersler" listesinden ekleyebilirler. Alınabilecek dersler kısmında dersi bulamayanlar, "listede olmayan ders ekle --> Fakülte: Üniversite Ortak --> Bölüm: Fakülte Ortak" adımlarını izleyerek derslerini seçebilirler. 

Bu şekilde ders seçimlerinizi yaptıktan sonra, listenin hemen alt tarafındaki “Seçimleri Kaydet” butonuna basarak derslerinizi kaydetmeniz gerekmektedir. Daha sonrasında kaydınızı isterseniz 30 eylül - 2 ekim arasında yüzyüze isterseniz 22 eylül-11 ekim arasında iş günlerinde fakülte sekreterliğine ıslak imzalı ders kayıt formunuzu teslim etmek suretiyle onaylatabilirsiniz. Yüzyüze kayda gelen öğrencilerimizin ders kaydı onayı o gün yapılacaktır. Ders kaydı formu teslim eden öğrencilerimiz ise kayıtlarının onaylandığını kendi sistemlerinden sonraki günlerde kontrol edebilirler. Ders seçiminde zorunlu olmadıkça sonradan ders değişikliği yapılmaması önemle rica olunur.

3- Hukuk Fakültesinde 2021-22 güz döneminde açılacak olan seçmeli dersler şunlardır: 


HUK214 Kamu Hak ve Özgürlükleri (2 kredi) 

HUK215 Kriminoloji (3 kredi) 

HUK234 Vergi Yargısı (3 kredi) 

HUK315 Kıbrıs Hukukuna Giriş (3 kredi) 

HUK318 Kıbrıs Usul I: Hukuk Usul (3 kredi) 

HUK428 Ceza İnfaz (2 kredi) 

HUK429 Avukatlık Hukuku (3 kredi) 

HUK437 Ceza Muhakemesi Hukukunda Uzlaştırma (3 kredi) 

Seçmeli derslerden dilediğinizi ders seçiminize ekleyebilirsiniz.

4- Size tanınan ders sayısı ve kredi hakkı, tamamlamış olduğunuz krediye göre değişmektedir. Bu konuda tereddüte düşenler, fakülte web sayfasında yer alan "mevzuat" sekmesine girerek burada bulunan "kredi ve genel not ortalaması" başlıklı belge üzerinden gereken kontrolü yapabilirler.

5- Kendilerine tanınan ders yükünden fazla bir ders daha almak isteyen öğrencinin genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,50 olması gerekmektedir. Mezuniyet durumundaki öğrenciler ise (güz döneminde alacakları dersler ile mezun olma koşulunu sağlayanlar) son dönem belirtilen ders yüklerine ek olarak iki ek ders alabilmektedirler. Sadece bu koşulları sağlayan öğrenciler, danışmanlarına e-posta göndererek bu yöndeki taleplerini iletebilirler. Ek ders alınması muhasebe tarafından belirlenen ücrete tabidir.

6- Dersleriniz 11 Ekim 2021 tarihi itibariyle başlayacak olup, hem Hukuk Fakültesinin hem de Adalet MYO'nun ders programı daha sonrasında Hukuk Fakültesinin web sayfasında ''Ders Programı" sekmesinde ilan edilecektir. Derslerin işleniş şekline ilişkin bilgilendirme önümüzdeki günlerde fakülte web sayfasında duyurulacaktır. Dersleriniz yüzyüze ve online olarak işlenecektir. Derslerinize ilişkin duyuruları e-learning üzerinden takip edebilirsiniz. Öğretim üyelerinin iletişim bilgilerine Hukuk Fakültesinin web sayfasında yer alan akademik kadro üzerinden ulaşabilirsiniz.

 

Önemli Not: Alınacak yeni kararlara göre söz konusu duyuruda ve tarihlerinde güncelleme yapılması mümkün olabilecektir. Bu nedenle hem duyuru sayfalarını hem de işbu duyuruyu sıklıkla kontrol etmenizde fayda bulunmaktadır. Alınan bu kararlar, küresel salgının seyrine bağlı olarak KKTC Bakanlar Kurulu, YÖK ve/veya YÖDAK’ın alabileceği yeni kararlara göre değişiklik gösterebilecektir.

Bilgilerinize sunarız...


Hukuk Fakültesi Ders Kayıt Formu.docx

Adalet MYO Ders Kayıt Formu.docx

(Hem Hukuk Fakültesi Hem de Adalet MYO öğrencileri ders kayıt formlarına ve diğer formlara (mazeret sınavı başvuru formu, sınav sonucuna itiraz formu) hukuk fakültesi web sayfasında yer alan "formlar" sekmesinden ulaşabilirler)