HUKUK FAKÜLTESİ

Duyurular

GAÜ'DEN

Bahar Dönemi Ders Kayıtları Hk. (Hukuk Fakültesi - Adalet MYO)

Bahar Dönemi Ders Kayıtları Hk. (Hukuk Fakültesi - Adalet MYO)

Kıymetli öğrencilerimiz, ders seçimlerinizi yaparken aşağıdaki hususlara dikkat ediniz:

1- Hukuk Fakültesinde alınması zorunlu olan derslerinizi, fakülte web sayfasında yer alan "bölümler" başlığı altında bulabilirsiniz. Burada her yarıyıla ait zorunlu dersler listelenmiştir. Yarıyılı tek olan sayılar güz dönemi, çift olan sayılar bahar dönemi derslerini gösterir. Almak istediğiniz zorunlu derslerinizi önce bu listeden kontrol ediniz. 

2- Ders seçimi için öğrenci portalına giriş yaptığınızda, seçmek istediğiniz dersi "alınabilecek dersler" başlıklı liste altında bulabilirsiniz. Bu listede aradığınız dersi bulamazsanız, aynı sayfada yer alan "listede olmayan ders ekle" kısmınından derse erişim sağlayabilirsiniz. Adalet MYO öğrencileri ise öğrenci portalında "listede olmayan ders ekle" sekmesinden yüksekokulda bu dönem açılan derslerini görebileceklerdir. 

Üniversite ortak derslerini alacak olanlar (Türkçe, İngilizce, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi) söz konusu dersleri yine öncelikle "alınabilecek dersler" listesinden ekleyebilirler. Alınabilecek dersler kısmında dersi bulamayanlar, "listede olmayan ders ekle --> Fakülte: Üniversite Ortak --> Bölüm: Fakülte Ortak" adımlarını izleyerek derslerini seçebilirler. 

Bu şekilde ders seçimlerinizi yaptıktan sonra, listenin hemen alt tarafındaki “Seçimleri Kaydet” butonuna basarak derslerinizi kaydetmeniz gerekmektedir. Daha sonrasında danışman öğretim üyesine dilerseniz e-posta göndererek kaydınızı onaylatabilirsiniz. Bu konuda cemalbasar@gau.edu.tr hesabı üzerinden iletişim kurabilirsiniz. E-postanızı gönderdikten sonra öğrenci portalınızdan kaydınızın onaylanıp onaylanmadığını kontrol ediniz. Ders seçimlerinizi kendinizin yapması ve bu konuda zorunlu olmadıkça ders değişikliği yapılmaması önemle rica olunur.

2- Ödeme yapıldıktan bir gün sonra ders seçiminiz açılacaktır. 

3- Hukuk Fakültesinde 2020-21 bahar döneminde açılan seçmeli dersler şunlardır: 

HUK442 Hukuk ve Etik, 

HUK423 Türk Vergi Sistemi, 

HUK416 Şahadet Hukuku

HUK318 Kıbrıs Usul I: Hukuk Usul 

Huk415 Kıbrıs Usul II: Ceza Usul 

HUK433 Kamu Maliyesi 

HUK314 Uluslararası Örgütler Hukuku 

HUK426 Tebligat Hukuku

HUK319 Karşılaştırmalı Hukukta Siyasi Partilerin Kapatılması

Seçmeli derslerin sisteme eklenmesi açısından kaçıncı sınıf olduğunuza bakılmamaktadır.

4- Size tanınan ders sayısı ve kredi hakkı, tamamlamış olduğunuz krediye göre değişmektedir. Bu konuda tereddüte düşenler, fakülte web sayfasında yer alan "mevzuat" sekmesine girerek burada bulunan "kredi ve genel not ortalaması" başlıklı belge üzerinden gereken kontrolü yapabilirler.

5- Kendilerine tanınan ders yükünden fazla ders almak isteyen öğrencinin genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,50 olması gerekmektedir. Mezuniyet durumundaki öğrenciler ise (son dönem alacakları dersler ile mezun olabilecek olanlar) son dönem belirtilen ders yüklerine ek olarak iki ek ders alabilmektedirler. Sadece bu koşulları sağlayan öğrenciler, danışmanlarına e-posta göndererek bu yöndeki taleplerini iletebilirler. 

6- Dersleriniz 22 Şubat tarihi itibariyle başlayacak olup, hem Hukuk Fakültesinin hem de Adalet MYO'nun ders programı daha sonrasında Hukuk Fakültesinin web sayfasında ilan edilecektir. Derslerinize ilişkin duyuruları e-learning üzerinden takip edebilirsiniz. Şayet bahar döneminde aldığınız dersin e-learning sayfası henüz açılmamış ise, dersi veren öğretim üyesine durumu bildiriniz. Öğretim üyelerinin iletişim bilgilerine Hukuk Fakültesinin web sayfasında yer alan akademik kadro üzerinden ulaşabilirsiniz.