HUKUK FAKÜLTESİ

Duyurular

GAÜ'DEN

Mezuniyet Telafi Sınavı Hakkında

Mezuniyet Telafi Sınavı Hakkında

Mezuniyet telafi sınavlarına başvurlar 17-18 Ağustos tarihlerinde resmi web sayfası aracılığı ile yapılacaktır. Sınavlar, 20-21 Ağustos 2020 tarihlerinde gerçekleştirilecektir. Sınav gün ve saatleri için ayrı bir duyuruda bulunulacaktır.

Mezuniyet telafi sınavına katılmak isteyen öğrencilerimizin, Fakültemizin web sayfasının "Mevzuat" sekmesinden de erişebilecekleri, Girne Amerikan Üniversitesi Sınav ve Değerlendirme Yönetmeliği'nin 8'inci maddesi hükümlerine uygun olarak başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Söz konusu hüküm uyarınca;

"Bölümlerce öngörülen mezuniyet kredi sayısını (167 kredi) tamamlamış olmalarına rağmen Genel Not Ortalamaları (CGPA) 2.00’ın altında olan ve/veya mezuniyeti için gereken tüm dersleri almış; ancak en fazla üç dersten başarısız olmuş öğrenciler mezuniyet telafi sınavına başvurabilirler. Mezuniyet telafi sınavına girebilmek için mutlaka ders ya da derslere daha önceki dönemlerde devam edilmiş, tüm sınavlarına girilmiş ve başarı notu harfle takdir edilmiş olması gerekir." 

Mezuniyet telafi sınavlarına girecek olan öğrencilerimize başarılar dileriz.