Genç Yetenekler Piyano Dinletisi GAÜ’de

Haberler

GAÜ'DEN

Genç Yetenekler Piyano Dinletisi GAÜ’de

Sanat ve kültürün çekim merkezi olma vizyonu ile yükseköğretim’de 25. yılını kutladığı 2009-2010 akademik yılında “Şimdi Dans ve Sanat Zamanı” sloganı ile Sahne Sanatları fakültesini öğrenci ve sanatseverlerin kullanımına açan Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), fakülte bünyesinde eğitim veren dans bölümü, dans akademisi ve Stage School’un sanatsal etkinlikleri ve gösterileri yanında çeşitli sanat ve kültür etkinliklerine de ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

GAÜ himayesinde düzenlenen “Genç Yetenekler Piyano Dinletisi” 23 Temmuz 2010, Cuma - saat 20.30’da Karmi Kampüs Uluslararası Kongre Merkezi Spectrum Hall’de gerçekleşecek.

Piyano öğretmeni Yeşlim Soley ve öğrencilerinin performans sergileyeceği “Genç Yetenekler Piyano Dinletisi”nde 5 ile 20 yaş arasındaki sanatçı adayları sahneye çıkıp farklı eserleri icra edecekler.

Anaokul öğrencisi 5 yaşındaki Fatoş Tunççevik tarafından “Tribal Dance” adlı eserin yorumu ile başlayacak “Genç Yetenekler Piyano Dinletisi”nde 30 eser farklı öğrenciler tarafından sanatseverlere icra edilecek. “Beethoven’dan Chopin’e Klasik ve Modern 30 Eser İcra Edilecek”

Tribal Dance, The Shaker, Swans On The Lake, Valentine Greeting, Can Can, Brahmn – “Hungarian Dance”, The Godfather, Vivaldi- “L’autunno”, Beethoven – “Für elise”, Invitation to the Waltz, Mozzie, Romans, Black Eyes, Sway, Starlight Waltz, Henry Mancini – “Moon River”, Georg Bizet – “ Carmen”, Titanic, Johann Strauss – “Blue Danube”, Georg Benda – “Allegro Assai”, Two Guitars, My Heart Will Go On, Romeo and Juliet, Beethoven – “Moonlight, Piano Duet”- Waltz from Ingenuita, Ballade, Phantom of the Opera, Chopin - Waltz “Op.69 No.2”, Waltz – “Op.64 No.2” , Ravel – “Sonatine, No.1” ile Schumann’ın – “Kreisleriana No.1” eserlerinden oluşan 30 eser farklı öğrenciler tarafından GAÜ Karmi Kampüs Uluslararası Kongre Merkezi Spectrum Hall’de icra edilecek.

GAÜ TV’den canlı yayınlanacak “Genç Yetenekler Piyano Dinletisi” ücretsiz ve halka açık olacak.
“Stage School Minik Balerinleri Sahne Alacak”

“2010 Yılı En İyi Fakülte” ödülünü kazanan GAÜ Sahne Sanatları Fakültesi bünyesinde eğitim veren ve ünlü Türk ve Rus hocaların fakülte öğrencileri dışında dans tutkunları ile dans severlere ders verdiği Stage School’un minik balerinleri de gecede sahne alacak.

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada Karmi Kampüs’ün her türlü sant ve kültür etkinliği için kapılarını açmaya hazır olduğu belirtilirken Karmi Kampüs eğitim sahaları, konferans salonları ve dans eğitim stüdyolarının sanat ve sanatçının hizmetinde olduğu vurgulandı.