20 Temmuz Yat Rallisine Katılan Tek Üniversite GAÜ Oldu

Haberler

GAÜ'DEN

20 Temmuz Yat Rallisine Katılan Tek Üniversite GAÜ Oldu

Her yıl geleneksel olarak Kıbrıs Türk Yelken Kürek ve Motor Federasyonu tarafından düzenlenen 20 Temmuz Yat Rallisine katılan tek üniversite Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) oldu. GAÜ 20 Temmuz Yat Rallisine Denizcilik Fakültesi eğitim teknesi ile katıldı. Resmi temaslarda da bulunan GAÜ heyetindeki akademisyen ve öğrencilere GAÜ TV ekibi de eşlik etti.

Bu yıl 8.ncisi düzenlenen 20 Temmuz Yat Rallisinde yetkililer tarafından KKTC bayrağı Aydıncık Kaymakamlığına teslim edilirken 20 Temmuz sabahı Çıkarma Plajına ulaştırılan Türkiye Cumhuriyeti bayrağı da Federasyon yetkililerine takdim edildi.

Ralliye katılan yat ile tekne sahiplerine anı plaketlerinin fedrasyon yetkilileri tarafından verildiği bayrak teslim töreninde GAÜ heyeti de Aydıncık Kaymakamı başta olmak üzere bölge yetkililerine GAÜ 25. Yıl plaketlerini takdim etti.
“Denizcilik Fakültesi 3 Gün Boyunca Uluslararası Sularda Eğitim Verdi”

Kıbrıs Türk Yelken Kürek ve Motor Federasyonu tarafından bu yıl 8.ncisi düzenlenen 20 Temmuz yat Rallisinde 3 gün boyunca Kıbrıs-Alanya-Adıncık-Kıbrıs rotasında 250 deniz mili yol alan Denizcilik Fakültesi eğitim teknesine turistler, yatçılar ve bölge halkı yoğun ilgi gösterdi. Akdenizin Uluslararası sularında 3 gün böyunca eğitim görme fırsatı da yakalayan Denizcilik Fakültesi öğrencilerine bölüm başkanı kaptan Efdal Safel tarafından simulasyon, radar, gece görüş ve yol alma ile harita okuma açık deniz yolculuğu ile ilgili uygulamalarda gösterildi.
“Şafak Nöbetinde Karaya Çıkarılan Bayraklar GAÜ Eğitim Teknesi Tarafından Getirildi”

Dış Basın Birliği tarafından ilk defa düzenlenen Şafak Nöbeti etkinliğine de eğitim teknesi ile birlikte katılan tek üniversite ve fakülte olan GAÜ Denizcilik fakültesi sabah saat 04.00’te KKTC’ye ulaşarak bayrakları yetkililere teslim etti.

Kıbrıs Türk Yelken Kürek ve Motor Federasyonu tarafından düzenlenen 20 Temmuz Yat Rallisi bitiminde federasyon yetkilileri tarafından Yavuz Çıkarma Plajında törenle teslim edilen bayrak devir teslim törenine de katılan GAÜ Denizcilik Fakültesi akademisyen ve öğrencileri, “Aşamayacağımız Deniz Ulaşamayacağımız Liman Yoktur” sloganı ile ilk uzun yol deniz yolculuğu tecrübesini yaşadılar.