Bayrak Görevi GAÜ Denizcilik Fakültesinin

Haberler

GAÜ'DEN

Bayrak Görevi GAÜ Denizcilik Fakültesinin

Her yıl geleneksel olarak 20 Temmuz 1974 Mutlu Barış Harekatının yıldönümünde düzenlenmesi planlanan Şafak Nöbeti etkinliğinde anavatan Türkiye’den KKTC’ye gönderilen bayraklar GAÜ Denizcilik Fakültesi eğitim teknesi Atlantis tarafından getirilecek.

20 Temmuz Yat Rallisine eğitim teknesi Atlantis ile katılan GAÜ heyetinde akademisyen ve öğrenciler yanında GAÜ TV ekibi de yer almakta. 4 gün boyunca uluslararası sularda pratik eğitim görme fırsatı da yakalayan GAÜ heyeti resmi temaslarda da bulundu.

GAÜ Denizcilik ve Ulaştırma Fakültesi eğitim teknelerinden Atlantis ile KKTC-Aydıncık-Alanya ve KKTC rotasında 20 Temmuz Yat Rallisine katılan fakülte öğrenci ve akademisyenleri 20 Temmuz 2010 tarihinde Yavuz Çıkarma Plajında düzenlenecek Şafak Nöbeti etkinliği için bayrak getirme görevini icra edecek.
“1974 Mutlu Barış Harekatının 36. Yılı Kutlu Olsun”

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada 1974 Mutlu Barış Harekatının 36. yılı kutlanırken 2009-2010 akademik yılı içerisinde GAÜ Başkan Yardımcısı Olgun Üstün, Rektör Prof. Dr. Yıldırım Öner, Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Kamil Sağ ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Celal Barla’nın katılımı ile imzalanan akademik işbirliği anlaşması ile “Öğretim Üyesi değişimi”, “Destek ve Program geliştirme projeleri” ve “Uluslararası Denizcilik Örgütü IMO STCW kuralları doğrultusunda Zabitan Ehliyeti alınmasına destek sağlanması “ konularında varılan kararlar ile GAÜ Denizcilik fakültesinin dünya standartlarında eğitim verdiği hatırlatılarak öğrencilerin eğitimi için eğitim gemileri ve uluslararası sularda düzenlenen açık deniz yolculuklarının önemine dikkat çekildi.

Her yıl düzenlenen 20 Temmuz Yat Rallisi ile GAÜ Denizcilik Fakültesinin uluslar arası sularda 4 gün boyunca eğitim faaliyetlerinde bulunduğunun da vurgulandığı açıklamada 36 yıl önce çıkarmanın gerçekleştiği saatte karaya çıkarılacak Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC bayraklarının GAÜ Denizcilik Fakültesi tarafından yetkililere teslime edileceği ifade edilerek Mutlu Barış Harekatının 36. yılı kutlandı.