16.Ulusal Psikoloji Öğrencileri Kongresi GAÜ’de Düzenlenecek

Haberler

GAÜ'DEN

16.Ulusal Psikoloji Öğrencileri Kongresi GAÜ’de Düzenlenecek

Ulusal Psikoloji Öğrencileri Kongresinin 15.ncisi Ankara Üniversitesi'nde gerçekleşti. Yükseköğretim’de 25. yılını kutlayan Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) kongreye 25 öğrencisi ile katıldı. Psikoloji anabilimdalı eğitiminde önde gelen üniversitelerde her yıl düzenlenen Ulusal Psikoloji Öğrencileri Kongresinin 16.ncısının GAÜ’de düzenlenmesine karar verildi.

''İletişim Çağında İletişimsizlik'' temalı kongrede 25 farklı üniversiteden gelen öğrenciler ünlü psikolog ve akademisyenlerin verdiği konferans ve seminerlere katıldı. Kongrenin birinci günü akşamı Gölbaşında yapılan kokteyle katılan öğrenciler hem eğlendi hem de farklı üniversitelerden gelen psikoloji öğrencileriyle tanışma fırsatı yakaladı. 3 gün süren kongre boyunca öğrenciler hem sözlü bildirilerde bulundu hem de poster sunumları gerçekleştirdi. Bildiri ve poster sunumu birincileri Türk Psikologlar Derneği tarafından ödüllendirildi. Ödül alan çalışmalar Türk Psikologlar Derneği bültenlerinde yayınlanacak.

16. Ulusal Psikoloji Öğrencileri Kongresine ev sahipliği yapmak isteyen aday üniversiteler arasında yapılan eleme sonunda yükseköğretim’de 25. yılını kutlayan Girne Amerikan Üniversitesi bir sonraki kongreye ev sahipliği yapmaya hak kazandı.

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada lisans ve yükseklisans öğrencilerinin ulusal ve uluslararası bilimsel proje ve konferanslara katılmalarının desteklendiği belirtilerek kıtalar ötesi bir dünya üniversitesi vizyonu ile GAÜ’nün Karmi Kampus ve Canterbury UK Kampüslerinde verdiği teorik derslerin pratik uygulamalarının düzenlenen konferans ve atölye çalışmaları ile sağlandığına dikkat çekilerek ulusal ve uluslar arası bilimsel projelere katılmanın öğrenci gelişimi için önemine dikkat çekildi.