Doç. Dr. Sadık Ülker: “Ülke Yükseköğretimi Adına IACBE Tam Üyeliği Önemli Bir Statü Ve ...

Haberler

GAÜ'DEN

Doç. Dr. Sadık Ülker: “Ülke Yükseköğretimi Adına IACBE Tam Üyeliği Önemli Bir Statü Ve ...

Girne Amerikan Üniversitesi Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Sadık Ülker , dünyanın önde gelen yükseköğretimi denetleme kurumlarından olan Uluslararası İşletme Eğitimi Denetleme Kurulu (IACBE - International Accreditation Council for Business Education) toplantısına katıldı.

İşletme eğitimi alanında dünyanın önde gelen akreditasyon ve denetleme kurumlarından IACBE’nin (International Accreditation Council for Business Education) bu yıl Amerika Birleşik Devletleri’nin Missouri eyaleti Kansas City şehrinde gerçekleşen toplantısına tam üye statüsü ile Girne Amerikan Üniversitesi’ni temsilen katılan Doç. Dr. Sadık Ülker, Kuzey Kıbrıs yükseköğretimi adına IACBE tam üyeliğinin önemli bir statü ve referans olduğuna dikkat çekerek önemli açıklamalarda bulundu.
“Kuzey Kıbrıs Yükseköğretim Sistemi ve Yapıları Yakından Takip Ediliyor”

IACBE başkanı Dr. Dennis Gash ve IACBE Uluslararası Operasyonlar direktörü William Parrott yanında ABD’deki akreditasyon kurumlarını destekleyen kuruluşlardan biri olan CHEA (Council for Higher Education Accreditation) başkanı Dr. Judith Eaton ile IACBE yönetim kurulu üyeleri ve üye üniversitelerin temsilcilerinin katıldığı toplantının ana amacının yükseköğretim’de ve özellikle Uluslararası İşletme eğitiminde güvenirlik, kalite ve ortak müfredat ile dünya genelinde akredite ve geçerli olma ana konularında değerlendirmelerde bulunmak ve kararlar almak olduğunu belirten Doç. Dr. Ülker, 3 gün devam eden toplantılarda üye üniversite yetkilileri ve IACBE üst düzey yetkilileri ile önemli görüşmeler yapıldığını ifade ederek uluslararası akreditasyon ve denetleme kurumları ve diğer üniversiteler tarafından Kuzey Kıbrıs yükseköğretim sistemi ve yapılarının yakından takip edildiğinin altını çizdi.
“Küresel Rekabette Ülke Üniversiteleri Uluslararasılaşma Olgusuna Önem Vermeli”

Uluslararası Denetleme Kurumları tarafından GAÜ’nün küresel kampüsleri ve eğitim programlarının yakından takip edildiğinin altını çizen Doç. Dr. Ülker, yükseköğretim’de günümüzde yaşanan küresel rekabette ülke üniversitelerinin kaliteli eğitim ile birlikte gelişebilmesi için uluslararasılaşma olgusuna önem vermesi gerektiğine dikkat çekerek GAÜ’nün tam üye statasü ile IACBE toplantısına katılmasının Kuzey Kıbrıs yükseköğretim sistemi ve yapıları adına önemli bir statü ve referans olduğunu vurguladı.