Yılın En İyi Fakülte Ödülü GAÜ Sahne Sanatlarının

Haberler

GAÜ'DEN

Yılın En İyi Fakülte Ödülü GAÜ Sahne Sanatlarının

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen “Yılın En İyi Ödülleri” sahiplerini buldu. Her biri kendi alanında uzman ve otorite olan uzman 12 seçkin juri üyesinin oluşturduğu komite 2009 yılı ve 2010 yılının ilk 6 ayında yaptığı değerlendirme ve araştırmaları sonucunda Kıbrıs Adasının en başarılı kurum, kuruluş ve kişilerini belirledi.

Yükseköğretim’de 25. yılını kutlayan Girne Amerikan Üniversitesi’nin (GAÜ) 2009-2010 akademik yılı içerisinde eğitim ile sanatın hizmetine sunduğu Sahne Sanatları Fakültesi “Başarı Ödülleri” kategorisinde En İyi Fakülte Ödülüne layık görüldü.

“Şimdi Dans Zamanı” sloganı ile eğitime başlayan ve YÖDAK ile YÖK’ten kontenjan alan GAÜ Sahne Sanatları Fakültesi Dans Akademisi , 2 yıl sonunda profesyonel dansçıları, 4 yıllık eğitim sonunda ise profesyonel dans eğitmenleri yetiştirmek için 2.5 milyon euro’ya inşaatı geçtiğimiz akademik yıl içerisinde tamamlanan modern fakülte binasının kapılarını genç yeteneklere açıyor.

3000m2’lik alan içerisinde 1000m2’lik kapalı dans stüdyoları, her mevsime uygun ileri teknoloji iklimlendirme sistemleri, özel taban kaplamaları yanında multi-vizyon görsel ve işitsel teknolojik altyapısı ile Kıbrıs’ta tek olan GAÜ Sahne Sanatları Fakültesi Dans Akademisi kadrosunda dünyaca ünlü Türk ve Rus sanatçılar ile akademisyenler bulunmakta. Türkiye Dans Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi ve Fonksiyonel Dans Kuramı yaratıcısı Galip Emre, Oleg Manukovich, Liliya Biroğul, Alexandra Simakova ile Suzan Erkan gibi isimlerin yanında Rusya ve Avrupa’da çeşitli opera ve bale gösterilerinde başrol oynamış sanatçılar da GAÜ Sahne Sanatları Fakültesi Dans Akademisi öğrencilerine eğitim veriyor.

GAÜ Sahne Sanatları Fakültesi Dans Bölüm Başkanı İdil Akçal’ın Fakülte adına ödülü alacağı gecede ayrıca Sahne Sanatları Dans bölümü ve Stage School Dansçıları Chicago isimli dans performansı ile sahne alacak.