GAÜ Denizcilik Fakültesi Eğitim Limanı İnşa Edilecek

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Denizcilik Fakültesi Eğitim Limanı İnşa Edilecek

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Yükseköğretimde 25. yılını kutladığı 2009-2010 akademik yılında yeni bölümler açmaya ve yeni bölümler ile ilgili alt yapı oluşturacak projelere devam ediyor.

Denizcilik İşletmeciliği, Lojistik ve Ulaştırma, Güverte Kaptanlığı ve Açık Deniz Kaptanlığı bölümlerine öğrenci almaya başlayan GAÜ Denizcilik ve Ulaştırma Fakültesi ile ilgili fakülte eğitim gemisinde GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar GAÜ TV’nin sorularını yanıtladı.
“Fakülte Eğitim Limanı İnşa Edilecek. Tam Donanımlı Fakülte KKTC’de İlk Olacak”

GAÜ Denizcilik ve Ulaştırma Fakültesinin yeni binaları ile birlikte eğitim limanının entegre bir tesis olarak inşaatına önümüzdeki akademik yıl içerisinde başlanacağını belirten Akpınar, özelde GAÜ öğrencilerinin hizmetine sunulacak ve Girne için önemli bir alt yapıyı da sağlayacak olan eğitim limanı ve marinanın öğrencilerin denizcilik eğitimini tüm yönleri ile almaları için amaçlandığını vurguladı.

5 metreden 30 metreye kadar çeşitli eğitim teknelerinin öğrencilerin teorik bilgilerini pratiğe indirgeyebilmeleri amacıyla kullanılacağının altını çizen Akpınar, eğitim limanı ve marinasıyla birlikte tam donanımlı Denizcilik Fakültesinin KKTC’de ilk ve tek olacağını belirterek denizcilik eğitimi için alt yapının önemine dikkat çekti.

Denizcilik Eğitimi kapsamında denizcilik işletmeciliği, marina işletmeciliği ile denizcilik hukukunun ilgili fakülteler bünyesinde de farklı programlarla verileceğini belirten Akpınar, 2009-2010 akademik yılı içerisinde GAÜ Başkan Yardımcısı Olgun Üstün, Rektör Prof. Dr. Yıldırım Öner, Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Kamil Sağ ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Celal Barla’nın katılımı ile imzalanan akademik işbirliği anlaşması ile “Öğretim Üyesi değişimi”, “Destek ve Program geliştirme projeleri” ve “Uluslararası Denizcilik Örgütü IMO STCW kuralları doğrultusunda Zabitan Ehliyeti alınmasına destek sağlanması “ konularında varılan kararların Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC denizcilik sektörü için büyük önem taşıdığını hatırlattı.

GAÜ ile Piri Reis Üniversitesi arasında imzalanan akademik işbirliği anlaşması ile Denizcilik İşletmeciliği, Lojistik ve Güverte Kaptanlığı yanında açık Deniz Kaptanlığı bölümlerine öğrenci alınması ve yetiştirilmesi projesine Türkiye Denizcilik Müsteşarlığının da destek verdiğini belirten Akpınar, İTÜ, 9 Eylül Üniversitesi, KTÜ Denizcilik Fakültesi gibi yükseköğretim kurumlarına destek veren, IMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) ve Türk Deniz Eğitim Vakfı (TÜDEV) tarafından kurulan Piri Reis Üniversitesi ile GAÜ arasında yapılan anlaşmalar ile denizcilik alanında dünya standartlarında teorik ve pratik eğitimin fakülte bünyesinde verildiğini vurguladı.

Havacılık Fakültesi ile ilgili alt yapı projelerinin de olgunlaştığını ve önümüzdeki akademik yıl ile birlikte hayata geçmeye başlayacağını belirten Akpınar, Karpaz Kampüsü ve Karmi Kampus ile Lefkoşa arasında oluşturulan üçgende pratik ve teorik eğitimlerin verileceğinin altını çizdi. GAÜ’nün 25. yılında kıtalar ötesi bir dünya üniversitesi olduğunun altını çizen Akpınar, “ 3 Ada Tek Üniversite” vizyonu ile GAÜ’nün denizcilik ve havacılık eğitiminde dünya standartlarını yakaladığını belirterek altyapıların sona ermesiyle Denizcilik ve Havacılık fakültelerinin KKTC’de ilk ve tek olacağını sözlerine ekledi.