Dünya Turizm Forumu Sona Erdi

Haberler

GAÜ'DEN

Dünya Turizm Forumu Sona Erdi

Dünya Konaklama ve Turizm Birliği AMFORTH’un Girne Amerikan Üniversitesi Turizm Eğitim Birliği (GAÜ – İNTEB) işbirliğinde KKTC’de ilk kez gerçekleştirdiği ‘2011 Dünya Turizm Forumu’ ikinci gün oturumlarının ardından Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrtıs Yerleşkesi Girne kampüsünde sona erdi.

'Alternatif Konaklama Trendleri; Kuzey Kıbrıs Turizm Ekonomisi, Turizmde Sürdürülebilir İnsan Kaynaklarının Gelişimi, Konaklama Endüstrisinde İnsan Kaynakları Yönetiminin Önemi ve Ada Ekonomilerine Turizmin Etkileri ana konularında oturumlar, çeşitli atölye çalışmaları ve ‘Geleceğe Yönelik Sorumluluk ve Projelerin Paylaşımı” konusunda da toplantıların tamamlanması ile sona eren AMFORTH 2011 Dünya Turizm Forumunda iki boyunca 23 farklı ülkeden 80’nin üzerinde yabancı bilim insanı bildiri sundu. GAÜ TV’den tüm oturum ve toplantıların canlı yayınlandığı 2011 Dünya Turizm Forumu sonunda Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Red Room’da düzenlenen törenle tüm katılımcılara yetkililer tarafından teşekkür ve katılım sertifikası verildi.

Dünyanın önde gelen turizm kurum ve kuruluşlarında insan kaynakları yönetimi ile ilgili çeşitli bildiriler yanında turizmin ada ekonomilerine etkisi, butik oteller ve insan yönetiminde e-pazarlamanın önemi, Büyükkonuk özel örneğinde eko turizm, Kuzey Kıbrıs Otelcilik Endüstrisi .gibi alt başlıklarla ülke ve dünyta turizminin irdelendiği foruma katılan konuk heyet temsilcileri dünya turizmine forumun olumlu etkilerinin önemine dikkat çektiler. Forumunun sona ermesiyle ilgili GAU-INTEB Başkanı Yrd. Doç. Dr. İsmet Esenyel ve Başkan Yardımcısı Emete Toros tarafından yayınlanan ön değerlendirme raporunda forumun ülke tanıtımı ve turizmine önemli katkılar yaptığının altı çizilerek çeşitli baskı ve engelleme girişimlerine rağmen 2011 Dünya Turizm Forumunun KKTC’de gerçekleşemesi sürecinde foruma destek veren resmi makamlar ve tüm kesimlere teşekkür edildi.
“Ülke Tanıtımı ve Turizmine Önemli Katkı Yaptı”

Turizm ve otelcilik eğitimi alanında yenilikçi, çağdaş ve turizm sektörünün ihtiyaçlarına en iyi şekilde hizmet edebilecek, donanımlı ve rekabetçi orta ve üst düzey eleman yetiştirmeyi hedefleyen ve bu amaçla GAU Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüsü ile küresel kampüslerinde Ağırlama Endüstrisi’nin en yeni programlarını hayata geçiren GAU-INTEB’in ev sahipliği yaptığı forum sona ererken konuyla ilgili GAU-INTEB Başkanlığından yapılana açıklamada dünya turizmine yön veren kurum ve kuruluş temsilcileri ile dünya turizm sektörü liderlerinin forum dolayısıyla KKTC’ye gelmesinin ülke tanıtımı açısından önemine dikkat çekilirken KKTC’de ilk kez düzenlenen Dünya Turizm Forumunun ülke tanıtımı, ülke turizminin kendini ifade etmesi, dünya turizm örgütlerine kendini anlatması, turizm eğitimi ve politikalarına önemli katkı yaptığı vurgulanarak AMFORHT 2011Dünya Turizm Forumunun sonuç bildirgesinin kamuoyu ile paylaşılacağının altı çizildi.