2011 Dünya Turizm Forumu GAÜ’de Başladı

Haberler

GAÜ'DEN

2011 Dünya Turizm Forumu GAÜ’de Başladı

Dünyanın çeşitli ülkerinde turizmle ilgili toplantılar gerçekleştirmekte olan merkezi Paris`de bulunan Dünya Konaklama ve Turizm Birliği AMFORTH’un Girne Amerikan Üniversitesi Turizm Eğitim Birliği (GAÜ – İNTEB) işbirliğinde gerçekleştirdiği ‘2011 Dünya Turizm Forumu’ bugün GAÜ’de başladı.

Saat 10:00’da GAÜ Millenium Kompleks Senato Kongre Salonunda Dünya Konaklama ve Turizm Birliği Başkanı Philippe François’in açılış konuşmasıyla start alan ve ‘Dünya ve Kuzey Kıbrıs Turizmi, Ada ekonomilerine turizmin etkileri ve turizmin gelişimi’ ana başlıkları altında gerçekleşecek forumda; ‘Alternatif Konaklama Trendleri ; Kuzey Kıbrıs Turizm Ekonomisi, Turizmde Sürdürülebilir İnsan Kaynaklarının Gelişimi, Konaklama Endüstrisinde İnsan Kaynakları Yönetiminin Önemi ve Ada Ekonomilerine Turizmin Etkileri konularında oturumlar, çeşitli atölye çalışmaları ve ‘Geleceğe Yönelik Sorumluluk ve Projelerin Paylaşımı” konusunda da toplantı yapılacak.

Foruma, Maliye Bakanı Ersin Tatar, Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi, Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın, YÖDAK Başkanı Prof. Hasan Ali Bıçak, Dünya Konaklama ve Turizm Birliği Başkanı Philippe François, GAÜ Kurucu Rektörü, Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, Başkan Yardımcıları Olgun Üstün, Asım Vehbi, Cemile Esenyel, GAÜ Rektörü Prof. Yıldırım Öner ve çeşitli ülkelerden akademisyen ve sektör temsilcisi katıldı.

Forumun açılışında; Maliye Bakanı Ersin Tatar, Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi, Dünya Konaklama ve Turizm Birliği Başkanı Philippe François, GAÜ Kurucu Rektörü, Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar birer konuşma gerçekleştirdi.

Kuzey Kıbrıs ile ülke turizminin dünyaya tanıtılmasına önemli katkı yapması beklenen forum yarın sona erecek.
TATAR : “Kıbrıslı Türkler ve Ülke Turizmi İçin Önemli Tarihi Bir Gün”

Maliye Bakanı Ersin Tatar forumun açılışında yaptığı konuşmada, 2011 Dünya Turizm Forumu yöneticilerini ülkede görmekten duyduğu mutluluğu ifade ederek, bugünün Kıbrslı Türkler ve ülke turizmi açısından tarihi ve önemli bir gün olduğunu vurguladı.

Kuzey Kıbrıs için; ‘Türkiye’nin işgali altındaki topraklar’ şeklinde gerçeği yansıtmayan bir bir propaganda bulunduğunu ancak tüm bu uyduruk söylemlere karşı Kuzey Kıbrıs’ı keşfeten ve burada dünya turizm forumu düzenleyen AMFORTH yetkililerini kutladı.

Bakan Tatar yaptığı konuşmada Kuzey Kıbrıs turizminde bu yıl yüzde 30’luk bir büyüme yaşandığını ve bunun da ülke ekonomisi açısından önemli olduğunu belirterek, ülke tanıtımına önem verdiklerini ve gelen turist sayısını daha da artırmayı hedeflediklerini kaydetti.
ÜSTEL : “Cesur ve Girişken Duruşundan Dolayı GAÜ’yü Kutluyorum”

Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel ise Dünya Turizm Forumu’nun ilk kez KKTC’de gerçekleşmesini sağlayan GAÜ’yü sergilediği cesur ve girişken tavırdan ötürü kutlayarak, katkı koyan tüm yönetici rektör ve akademisyenlerine teşekkürlerini sundu.

“Bu bir ilk ve inanıyorum ki bu ilklerin ardı gelecek ve bu tür uluslararası forum ve etkinlikler turizmimizi bir yere getirecektir” diyen Bakan Üstel, zengin bir tarihi kültür ve bozulmamış doğaya sahip KKTC’nin bundan böyle Akdeniz’de bir turizm destinasyonu olarak bölgede daha tanınır hale geleceğini vurguladı.

Konuşmasında ülke turizminin bu yıl kadettiği başarıdlaran da bahseden Bakan Üstel, bakanlığın gelecek yıl ülkeye gelen turist sayısını yüzde 25 artırmayı hedeflediğini de söyledi.
ÜNVERDİ : “GAÜ Her Zamanki Gibi Ülke Adına Bir İlke İmza Attı.”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi de konuşmasında, GAÜ’de gerçekleşen 2011 Dünya Turizm Forumu’nda bulunmaktan duyduğu onuru belirterek, her zaman ilkleri başaran üniversitenin bugün de yeni bir ilke imza attığını kaydetti.

Böylesine önemli bir organzasyonun ülkede gerçekleştirilmesini sağlayan GAÜ’yü kutlayan Bakan Ünverdi, organzayona emeği geçenlere teşekkürlerini sundu.

Ünverdi Bakanlığın yakın bir süre sonra GAÜ ile birlikte turizm ve ara eleman yetiştirilmesi konsunda a çalışma başlatacağını söyledi.
FRANÇOISE : “Kuzey Kıbrıs’ta Olmaktan Mutluyuz.”

AMFORTH Başkanı Philippe François de yaptığı konuşmada yer yıl değişik bir ülkede düzenlemekte oldukları Dünya Turizm Forumu’nu bu yıl Kuzey Kıbrıs’ta gerçekleştirmekten duyduğu mutluluğu ifade etti.

Turizm alanında 42 yıldan bugüne eğitim vermekte olan AMFORTH’un akademisyen ile sektör temsilerini aynı çatı altında toplayarak turizme katkı yapmayı sağlayan bir kuruluş olduğunu belirten Françoise, sosyal ve bilimsel iki yönü bulunan turizmin; ekonomi, finans, iletişim ve teknolojiyle yakından ilgisi olan önemli bir sektör olduğunu kaydetti.

Françoise, yaptığı konuşmada organizasyona katkı koyan başta Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu olmak üzere herkese teşekkürlerini sundu.
AKPINAR : “Forumun Kuzey Kıbrıs’ta Gerçekleşmesi Ülke Turizmi ve Tanıtımı İçin Çok Önemli”

GAÜ Kurucu Rektörü, Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar da konuşmasında AMFORTH yetkililerini GAÜ’de ağırlamaktan duyduğu onuru belirterek, forumun ülke turizmine olumlu katkı yapacağına inandığını kaydetti.

AMFORTH yöneticilerinin kalacağı süre içerisinde Kuzey Kıbrıs’ı gezerek eşi bulunmayan ülke, cana yakın insanı ve Akdeniz mutfağının tadını çıkarmasını dileyen Akpınar, çeşitli engelleme çabaları ve baskılarına rağmen 2011 Dünya Turizm Forumunun Kuzey Kıbrıs’ta gerçekleşmesinin ülke turizmi yanında ülke tanıtımına da önemli katkılar yapacağına işaret etti.

2011 Dünya Turizm forumu açılış töreni sonunda AMFORHT Başkanı Philippe François Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar’a teşekkür plaketi takdim etti.