GAÜ Arama Kurtarma Ekipleri Görev Bekliyor

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Arama Kurtarma Ekipleri Görev Bekliyor

Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüsü Rektörlüğü Van depremi dolayısıyla bir açıklama yaptı.

Rektör Prof. Dr. Yıldırım Öner, Vanlı öğrencileri kabülünde yaptığı açıklamada depremin yaralarının sarılması için GAÜ’nün tüm imkanları ile Van halkı ve Vanlı öğrencilerin yanında olduğunu belirterek.GAÜ ailesinin Türk halkının üzüntülerini paylaştığını vurguladı. GAÜ ailesinin her zaman yardıma hazır olduğunun da altını çizen Rektör Öner, depremden etkilenen Vanlı öğrencilere desteğin ve yardımların devam edeceğini sözlerine ekledi.
“Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğüne Taziye Mesajı Gönderildi”

Konuyla ilgili yapılan açıklamada ayrıca GAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Erdal, Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar ve Rektör Prof. Dr. Yıldırım Öner imzası ile Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal’a taziye mesajı gönderildiği ifade edildi. GAÜ ailesinin Van depreminde hayatlarını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı mesajı ile Türk ulusunun acılarının paylaşıldığının ifade edildiği mesajda GAÜ’nün tüm imkanları ile depremin yaralarının sarılmasına destek olamaya hazır olduğu vurgulandı.
“GAÜ Arama Kurtarma Ekipleri Görev Bekliyor”

Van depremi sonrası GAÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığından yapılan açıklamada ise GAÜ Arama Kurtarma Ekiplerinin (GAÜ AKUT) göreve hazır olduğu belirtildi. Konuyla ilgili GAÜ TV’ye açıklama yapan GAÜ Spor Koordinatörü Muzaffer Doğgün, yardım taleplerinin ilk gün itibari ile ilgili resmi kurumlara iletildiğini belirterek talep edilmesi durumunda GAÜ Arama Kurtarma (GAÜ AKUT) ekiplerinin afet bölgesindeki çalışmalara katılmak için hazır olduğunu ifade etti.

GAÜ AKUT ekiplerinin KKTC Sivil Savunma Teşkilatı ile birlikte arama kurtarma tatbikatlarında önemli görevler icra ettiğinin de hatırlatan Doğgün, Van depreminin yaralarının sarılması için GAÜ AKUT’un göreve hazır olduğunu vurguladı.
“GAÜ Öğrencileri Bebek Bezi, Giyecek ve Yiyecek Yardımı Topluyor”

GAÜ öğrenci kulüplerinden Sinema Kulubünün öncülüğünde tüm öğrenci kulupleri ve öğrencilerin Van depremi için giyecek ve yiyecek yardımı topladığının da belirtildiği açıklamada kışlık giyecek ve battaniyeden oluşan ilk etap yardım kolilerinin afet bölgesine gönderildiği açıklandı. Yardım kampanyası adına GAÜ TV’ye açıklama yapan Sinema Kulübü temsilcisi Cansu Ezgi Bozkurt, duyarlılıklarından dolayı GAÜ öğrencilerine teşekkür ederek çocuk bezi ve yiyeceği yanında kışlık giyecek ve yiyecek yardımı yapmak isteyen herkesin GAÜ Girne Kampüsü Techno-Park bünyesinde kurulan yardım masalarına başvurabileceklerini ifade etti.