GAÜ AKADEMİSYENİ “30.ULUSLARARASI BİYOFİZİK” KONGRESİNE KATILDI

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ AKADEMİSYENİ “30.ULUSLARARASI BİYOFİZİK” KONGRESİNE KATILDI

Girne Amerikan Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyofizik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Can Akyolcu, Dünyanın En Gelişmiş Görüntüleme Tekniklerinin tartışıldığı 30. Uluslararası Biyofizik Kongresi’ne katıldı.

Türk Biyofizik Derneği ve Sungulets Yachting ve Travel işbirliğiyle Muğla’nın Bodrum ilçesinde 30. Uluslararası Biyofizik Kongresi gerçekleştirildi.

10-13 Ekim 2018 tarihleri arasında Gümbet Mahallesi’ndeki otelde gerçekleştirilen  ve Türkiye’nin önemli üniversitelerinden gelen akademisyenlerin yanı sıra Ukrayna, İngiltere, Danimarka, İspanya ve Avusturya’dan konularında uzman katılımcıların da konferans ve bildirileri ile katkıda bulunduğu Kongre’ye Girne Amerikan Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyofizik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Can Akyolcu da katıldı.

Biyofizik, tıbbi biyolojifizyoloji, biyoloji, radyoloji, nükleer tıp bölümlerini ilgilendiren konularda yapılan çalışmaların sonuçlarının paylaşıldığı Kongre’de, elektromanyetik alanların biyolojik etkileri, protein modelleme, biyomekanik araştırmalar, Sitokinler ve Hipertansif hastalık ilişkisi, Mito-tempo gibi ilgi çekici konular yer aldı.

Kongre hakkında GAÜ Haber’e bilgiler aktaran Prof. Dr. Mehmet Can Akyolcu, Türk Biyofizik Derneği’nin 30 yıldır organize ettiği ulusal biyofizik kongrelerinin bir devamı niteliğinde gerçekleştirilen kongrenin, tıp alanında düzenlenen önemli kongrelerden biri olduğunu ve dünyada moleküler düzeyde hastalığın oluşmadan önce yakalanması ve buna karşı çarelerin aranması konusunda ilerlemeler için taban oluşturduğuna işaret etti.

Akyolcu, bu yıl ilk kez ingilizce dilinde gerçekleştirilen ve uluslararası bir nitelik kazanan Kongre’de dünyanın en gelişmiş görüntüleme tekniklerinin tartışılmasının önemine değinirken, görüntüleme tekniklerinin gelişmesi ile birçok hastalığın teşhisinin önceden mümkün olacağını ifade etti. Prof. Dr. Akyolcu ‘Moleküler tıpta görüntüleme tekniklerinin gelişmesi ile birçok hastalığın teşhisi daha önceden mümkün olacak. Daha hastalığın belirtileri ortaya çıkmadan bizi bilgilendirmesi bakımından çok önem taşıyan bir konu. Tüm hastalıkları kapsayan, her şeyin temelinde yer alan moleküler olayları açıklamaya çalışıyoruz.’ diye konuştu.