Başarımızın Önemi Kamuoyu Tarafından Yeteri Kadar Algılanmamakta

Haberler

GAÜ'DEN

Başarımızın Önemi Kamuoyu Tarafından Yeteri Kadar Algılanmamakta

Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, GAÜ Karpaz Yaşam Kampüsü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

GAÜ TV Aktüel Haber programına konuk olan GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, İngiltere, Singapur ve şubat ayında öğrenci kabul etmeye başlayacak ABD Kampüsleri yanında GAÜ Karpaz Yaşam Kampüsü ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.
“Engelleme Girişimleri Sadece Güney Kıbrıs ve Avrupa Birliği Kaynaklı Değil”

GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, GAÜ Karpaz Yaşam Kampüsü ile ilgili tepki ve baskıların sadece Güney Kıbrıs ve Avrupa Birliği kaynaklı olmamasının kaygı verici olduğunu belirterek küresel rekabet karşısında uluslararasılaşma olgusunu tamamlayamamış ülke yükseköğretim sistemi ve yapılarının ortak akıl ve politika üretmeleri önünde ciddi engeller bulunduğuna işaret etti.

GAÜ’nün yükseköğretim sistemi adına ortaya koyduğu uluslararasılaşma misyonu ve başarılarının öneminin kamuoyu ve ilgili çevreler tarafından yeteri kadar algılanmadığına da değinen Akpınar, GAÜ Uluslararası Kampüslerinin öğrencilere küresel eğitim fırsatı yanında KKTC yükseköğretim sistemi ve yapılarının tanınmasına önemli katkılar yaptığının altını çizdi.

Asya Pasifik Kampüsünde dönemsel eğitimlerine devam eden GAÜ öğrencileri ile Singapur ziyaretinde biraraya gelme fırsatı yakaladığını belirten Akpınar, küresel eğitim ve kaliteli yükseköğretime kültürler ve kıtalar arası kampüslerde devam eden öğrencilerin gelişimini yakından görmesinin GAÜ’nün yükseköğretim adına gerçekleştirdiği uluslararasılaşma misyonunun hedefine ulaştığının kanıtı olduğunu vurguladı.
“Başarımızın Önemi Kamuoyu Tarafından Yeteri Kadar Algılanmamakta”

GAÜ Kıtalar arası kampsülerinin yükseköğretim sistemi yanında ülke gerçekleri ile ilgili dünyaya önemli mesajlar verdiğinin de altını çizen Akpınar, GAÜ’nün başarısının ve ortaya koyduğu misyonun öneminin kamuoyu tarafından yeteri kadar algılanmadığına vurgu yaptı.

GAÜ Karpaz Yaşam Kampüsünün bölge insanı ve ekonomisine önemli katkılar yapacağını belirten Akpınar, GAÜ’nün Karpaz bölgesinin doğal güzellikleri yanında özgün kültürel ve mimari dokusunun sürdürülebilirliğinin bilimsel güvencesi olduğunu ifade etti.
“Karpazın Evrimleşme Sürecini Engellemeye Kimsenin Hakkı Yok”

Karpaz bölgesinin evrimleşme sürecinn engellemeye kimsenin hakkı olamdığını vurgulayan Akpınar, GAÜ’nün akademik kadroları ve 26 yıllık bilmsel bilgi birikimi ile Dipkarpaz’da kuracağı Yaşam Kampüsünün mimarlık tarihi içerisinde örnek olacağına işaret etti.

Karpaz Yaşam Kampüsü bünyesindeki çevre enstitüleri ve araştırma merkezlerinin sürdürülebilir çevre yanında sürdürülebilir kültür ve mimari doku prensibi ile önemli projelere imza atacağını vurgulayan Akpınar, GAÜ’nün bölgeye yapacağı katkının boyutu ve öneminin kısa bir süre sonra daha iyi anlaşılacağını ifade etti. Medeniyet gelişim ve evrimleşme sürecinde Bölgenin ekonomik gelişimi yanında bölge eko-turizminin bilimsel destek ile gelişmesine GAÜ akademik kadrolarının katkı koyacaklarına da değinen Akpınar, Kampüs içerisinde kurulacak Eko-Köy’ün Kıbrıs Türk kültürüne özgü öğelerin korunması ve gelecek nesillere aktarılmasında önemli bir görev üstleneceğini belirtti.

GAÜ Karpaz Yaşam Kampüsüne destek veren tüm resmi kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütlerine GAÜ ailesine adına teşekkür eden Akpınar, GAÜ Karpaz Yaşam Kampüsünün önümüzdeki akademik dönemlerde bölge insanı ve öğrencinin hizmetine sunulacağını ifade etti.