GAÜ LİSELERARASI KISA FİLM VE FOTOĞRAF YARIŞMASI SONUÇLARI İÇİN, GERİ SAYIM BAŞLADI

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ LİSELERARASI KISA FİLM VE FOTOĞRAF YARIŞMASI SONUÇLARI İÇİN, GERİ SAYIM BAŞLADI

GAÜ “12. Liselerarası Kısa Film ve 6. Fotoğraf Yarışması”  kapsamında, 70 kısa film ve 80 amatör fotoğraf çalışması jüri tarafından değerlendirilmeye başladı.

Girne Amerikan üniversitesi (GAÜ) İletişim Fakültesi bünyesinde bu yıl Kısa Film dalında 12.’si ve Amatör Fotoğraf çalışması alanında 6.’sı düzenlenen “Liselerarası Kısa Film ve Fotoğraf Yarışması” ödül törenini, GAÜ Milenyum Senato Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

GAÜ İletişim Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Remziye Terkan yaptığı açıklamada, değerlendirmede 70 kısa film ve 80 amatör fotoğraf çalışmasının yer aldığını belirtti. Yarışmada çok değerli jüri üyelerinin bulunduğunu dile getiren Terkan, yarışmaya katılan eserlerin keyifli ve emek dolu olduğunu gözlemlediklerini ve çağımız dünyasında insan ruhuna etki eden çalışmalar olduğunu söyledi. Gençlerin giderek alanda geliştiğini ve değerlendirilen çalışmalarda kendilerini her geçen gün daha da geliştirip yetiştirdiklerinin altına vurgu yapan Terkan, yarışma sonunda verilecek ödüllerle gençlere ileriki dönemler için teşvik sağlanmış olacağını ve alanda yaratıcılıklarını daha da geliştirip, öngörü ile hareket etmelerine fırsat tanınmış olacağını ifade etti. Terkan, Girne Amerikan Üniveristesi’nin alanda gençlere sağlanacak olanaklar konusunda hassasiyetine ve gençlere ve gençlere verilecek desteğe verdiği önemede vurgu yaptı.

Terkan ayrıca, GAÜ’ye teşekkürlerini ileterek, GAÜ İletişim Fakültesi olarak Liselerarası Kısa Film ve Fotoğraf Yarışması’na devam edeceklerini ve gençlere alanda daha ileriye gidebilmelerine yol açıklığı sağlayacaklarını, gelişen ve değişen dünya şartlarında inovasyon altında, öğrencilerin yaratıcı çalışmalarına destek verileceğini ifade etti. Bunun yanında Terkan, bu yarışmaların eğitim alanında gençlerin gelişiminde büyük önem taşıdığını, GAÜ ve İletişim Fakültesi olarak asıl amacın, yarışmayla gençleri alanda yaratıcı olmaya ve çalışmaya yönlendirmek, teşvik etmek olduğunu, eğitimde farkındalık yaratmaya, hassasiyet ve duyarlılığa önem verdiklerini söyledi.