“Paris’te Mimari Yürüyüşler” Sergisi Sürüyor

Haberler

GAÜ'DEN

“Paris’te Mimari Yürüyüşler” Sergisi Sürüyor

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Mimarlık ve Güzel sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç Dr. Devrim Yücel Besim’ in “Paris’ te Mimari Yürüyüşler” isimli fotoğraf sergisi sanatseverlerle buluştu.

Türk-Fransız Kültür Derneği’ nin yeni düzenlenmiş sergi salonunda sanatseverlerle buluşan fotoğraf sergisinin açılışına dernek yöneticileri ve üyeleri, Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık Fakultesi öğretim gorevlileri ve öğrenciler katıldı. Lefkoşa suriçinde Arabahmet mahallesinde bulunan geleneksel yapı içindeki Türk-Fransız Kültür Derneği binasında açılan sergi 27 Haziran 2010 tarihine kadar 10.00-13.00 ile 17.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.
“Fotoğrafçılık mimari için hem araç hem amaç”

Girne Amerikan Universitesi Iç Mimarlık öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Devrim Yücel Besim açılışta yaptığı konuşmada, 2009 yılı yazında Paris Speos Fotoğraf Enstitüsü’ nde katıldığı atölye çalışmalarında edindiği bilgi ve görgülerini Kıbrıslı dostlarıyla paylaşmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Avrupa Birliği tarafından verilen eğitim bursuyla gittiği Paris’ te mesleği ile ilgili çok önemli bir deneyim kazandığını anlatan Besim. Paris sokaklarında yürürken çektiği fotoğraflarla mimarideki yenilikleri ve özellikle korumacılıkla ilgili yeni yaklaşımları sergilemek ve paylaşmak amacı ile serginin açıldığını vurgulayarak mimari için hem araç hem de amaç olabilen fotoğrafçılığın öneminin altını çizdi.

Lefkoşa suriçinde Arabahmet mahallesinde bulunan geleneksel yapı içindeki Türk-Fransız Kültür Derneği binasında açılan “Paris’te Mimari Yürüyüşler” fotoğraf sergisi 27 Haziran 2010 tarihine kadar 10.00-13.00 ile 17.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.