Doç. Dr. Remziye Terkan; “Gerçek bir iletişimci olmak demek; aynı zamanda eğitimli, bilgili, açık ...

Haberler

GAÜ'DEN

Doç. Dr. Remziye Terkan; “Gerçek bir iletişimci olmak demek; aynı zamanda eğitimli, bilgili, açık ...

Girne Amerikan Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Remziye Terkan, misyonlarının; özgün düşünceye sahip, olayları çok iyi değerlendirebilen, sorun çözebilen, sorgulayan, yaratıcı gençler yetiştirmek olduğunu vurgulayarak, amaçlarının da; yaşanılan çağda internet, gazete, radyo ile televizyon yayıncılığınıkuramsal ve uygulamalı dersler alarak anlama, çözümleme, kullanma becerilerini kazanmış bireyler yetiştirmek olduğunu söyledi.

Doç. Dr. Terkan; iletişim formasyonlarını yurtiçi ve yurtdışı programlarla zenginleştirerek, alanlarında uzman bireyler yetiştirebilmek için, gerekli tüm adımları atmayı bir zorunluluk olarak gördüklerini de belirtti.

Kendisi ile gerçekleştirilen bir röportajda; Gerek kendisi,  gerekse dekan vekilliğini sürdürdüğü GAÜ İletişim Fakültesi hakkındaki sorulara yanıt veren Terkan, 1997 Yılı’ndan bu yana Girne Amerikan Üniversitesi’nin ‘çatısı’ altında olduğunu kaydederek, 20’inci akademik yılını da, bu çatı altında tamamlamış olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

“Fakültemizin en önemli özelliği; gençlerimizin kendi aralarında ve çevre ile iletişimlerini sıcak ve canlı tutmalarına fırsat sağlamasıdır.”

“Mesleği ile bütünleşmiş, gönül vermiş bir akademisyen” olduğunun altını çizen Doç. Dr. Remziye Terkan; “ ben toplamda; öğrencilerimizin de böyle bir ruh ve şevke sahip olabilmelerini arzularım. Gerçek bir iletişimci olmak demek; aynı zamanda eğitimli, bilgili, açık görüşlü, duyarlı ve tutarlı olmak demektir. Girne Amerikan Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin hedeflediği mezun öğrenci profili de bu yöndedir.Gençlerimiz çalışkan, istekli, olumlu düşünce sistemi ile öz güvenlerini yüksek tutarak pratik çalışmalar yürütmekte ve bu azimle çalışma yaşamına doğru ilerlemektedirler.Kendi aralarında bir network oluşturmaları da en büyük destek, güçtür diyebilirim.” şeklinde konuştu.

 
Girne Amerikan Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde; teori ve pratiğin birlikte yürütüldüğü bir eğitimin söz konusu olduğunu, her biri alanının uzmanı eğitim kadrosu ile olabilecek en üst düzey eğitim-öğretim amaçlandığını anlatan Doç. Dr. Terkan; “Lisansta; Halkla İlişkiler, Radyo - TV ve Sinema, Basın Yayın ve Dijital Pazarlama ile Sosyal Medya Yönetimi Bölümleri, yüksek lisansta ise; Tezli, tezsiz olarak Halkla İlişkiler ve Basın-Yayın alanında son bölüm doktora programında da ‘İletişim ve Medya Yönetimi’ altında eğitim vermekteyiz. Böylelikle; gerek Türkiye ve Kıbrıs’tan, gerekse Dünya’nın dört bir yanından gelen öğrencilerimiz ile uluslararası bir fakülteyiz.” dedi.

Girne Amerikan Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin tüm bölümlerinde; 30’ar iş günlük zorunlu iki stajları bulunduğunu da hatırlatan Terkan; “Bu stajlar fakülte içerisinde de, üniversitemiz bünyesinde uygun birimlerde de gerçekleştirilebilmektedir. İfade ettiğim gibi; öğrencilerimize, teorik bilgiler ve pratik tecrübeler sağlıyoruz. Kısacası, iş yaşamına hazırlıyoruz. Öğrencinin sahada olması, dinamikleri görmesi, hatta tecrübe etmesi esastır. Bizler için önemli olan, birbirini duyan ve duymak isteyen bireyler yetiştirmek. Bunu yaparken, etik değerlerimizin önemini vurguluyoruz. Bu bilinçle, daha güçlü ve yere sağlam ayak basan, çalışkan ve çalışan gençler ortaya çıkıyor. Araştırmacı, inovasyonu yüksek, iletişimi güçlü gençler. Bizler için; öğrencilerimizin yaşamında iyi bir eğitimci olmak, yaşamlarında olumlu izler bırakmak ve birşeyleri olumlu şekilde değiştirmek, ‘İletişim Fakültesi Öğretim Üyeleri’ olarak esastır.” ifadelerini de sözlerine ekledi..

“Bugün gelişim amaçlı değişim,  büyük önem taşımaktadır.”

Geleneksel medyaya karşın, ‘sosyal medya’nınoldukça hızlı ilerliyor olmasının iletişimcilerde kaygı oluşturup oluşturmadığı ile genç iletişimcilere yönelik mesajının ne olacağı sorularına da yanıt veren GAÜ İletişim Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Remziye Terkan şunları ekledi; 

“Sosyal medya; Doğru kullanıldığı taktirde hiç bir sorun teşkil etmez. Bilindiği gibi sosyal medya ile pek çok iş tanımı gündeme gelmiş, iş olanakları ortaya çıkmıştır, bilgi akışından hızla haberdar olabilmemize olanak sağlanmıştır. İstediğimiz bilgiye ulaşabiliyor, sesimizi duyurmak istediğimiz insan veya gruplara rahatlıkla kendimizi ifade edebiliyoruz. Elbette, bunun yanında aşırı sosyal medya bağımlısı olmak, var olan sosyal ortamımızdan soyutlanmaya, ortamımızdan kopmamıza ve mutsuz yapılar oluşmasına da risk oluşturuyor. Gerçek olmayan bir bilgi akışının, sosyal medya ortamına yansıması da yine yanıltıcı ve akıl karıştırıcı, yanlış yönlendirici olabiliyor. Durum bu şekilde iken de; iletişimcilerin titiz, hassas ve doğru kullanımı ile herhangi bir kaygı duymalarına gerek yoktur.Bugün gelişim amaçlı değişim, büyük önem taşımaktadır. Gelişim amaçlı değişim; mücadele gerektirir. Başarı için uzun bir sürece ihtiyaç vardır, çünkü başarıya ulaşmak, hedef belirlemeyi gerektirir, hedefe giden yolda da planlı adımlar atabilmeli, projeler yaşama geçirilebilmelidir.Karar verilen amaca ulaşmak başarı, başarılı olmak için sabır, karşılaşılan olaylara da geniş bir çerçeveden bakabilmek, düşünce üretim ve paylaşımına önem vermek ve değişime açık olmak gerekmektedir.

Bugün gelişim amaçlı değişim yönetilirken; tüm hedef kitlelere uzanabilmek önemli, verilmek istenen mesajın kitleler tarafından alınması önemli. Neden değişime ihtiyaç duyulduğunu ifade edebilmek, ihtiyaç duyulan değişimin, durum analizinin belirlenip ortaya konabilmesi önemli. Bu sebeple de; genç iletişimcilerimiz, kendilerini sürekli olarak geliştirmelidir. Okuyarak, çevreden haberdar olarak genel kültürlerini zenginleştirmelidirler. Bu şekilde gelişen dünyayı takip edip, yaratıcılıkları ön plana çıkabilecek ve gelişim amaçlı değişimlere yol alabileceklerdir. Varlığının önemi yeni yeni farkedilen iletişimcilerimize, her konuda büyük görevler düşmektedir. Mesleklerinin getirdiği hassasiyet ve stratejik önemle, bulundukları kurumları ileriye taşımak, rekabet avantajı sağlayarak topluma, insana daha faydalı olup ileri noktaya taşımak iletişimcilerimizin görevidir. Gençlerimize yolunuz açık olsun diyorum. Sevgi, huzur, şans, mutluluk ve başarı sizler ile olsun...”