GAÜSEM' den Ada Futboluna Büyük Hizmet

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜSEM' den Ada Futboluna Büyük Hizmet

Girne Amerikan Üniversitesi Sürekli Eğtim Merkezi (GAÜSEM) tarafından düzenlenen “Futbol Becerileri Sertifika Programı” Arsenal eski U-18 takımı teknik direktörü UEFA antrenör lisanslı Robert Shields ve Avustralya NSW lisanslı eski KKTC Milli Takım futbolcusu Derviş Soley (DUDU) yönetiminde başladı.

GAÜ Kıbrıs yerleşkesi Karmi Kampüs Spor Tesislerinde başlayan kurs ile ilgili GAÜ-SEM Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Ertanın yaptığı açıklamada kursun her yaş grubuna yönelik olduğu belirtildi. Yaz tatilini spor yaparak ve öğrenerek geçirmek isteyen her yaş grubundan çocuk ve gençler için yüzme, eskrim ve diğer dallarda çeşitli kurslarında ayrıca başlayacağını vurgulayan Ertanın “Futbol Becerileri Sertifika Programı”na gençlerin yoğun ilgi gösterdiği ifade etti.

GAÜSEM ile British Dragon Soccer Academy işbirliği ile düzenlenen “Futbol Becerileri Sertifika Programı” 4 farklı başlık altında 3 ve 4 haftalık periyodlarda gerçekleşecek.

Pas verme, şut atma, top sürüş ve kontrol, adam geçme, uzun pas atma, orta ve son vuruş,top kontrol, kafa vuruşu ve teknik çalışmalar kategroilerinde eğitimlerin verileceği kurs sonunda uygulamalı sınavda başarılı olanlara sertifika verilecek.
“Ryan Giggs’in Başarısında Payı Var”

Arsenal eski U-18 takımı teknik direktörü UEFA antrenör lisanslı Robert Shields sertifika programının ilk günü GAÜ TV’ye yaptığı açıklamada İngiltere’nin ünlü futbolcularının GAÜ ‘de uygulanacak eğitimi aldıklarını, Futbol Becerileri Sertifika Programını kapsamında eğitim alan ünlü futblculardan birinin de Manchester United’ın ünlü futbolcusu Ryan Giggs olduğunu açıkladı. Ryan Giggs ve diğerlerinin başarılarının temelinde “Futbol Becerileri Sertifika Programı”nın büyük payı olduğunu belirten Shields, GAÜ SEM ile British Dragon Soccer Academy’nin düzenlediği eğiminin ada futboluna önemli katkılar yapacapını vurguladı.
“GAÜSEM Arsenal’in Kapılarını Açıyor”

“Futbol Becerileri Sertifika Programı” sonunda başarılı olan gençlerin Arsenal’da eğitim görme fırsatını da yakalayacağını ifade eden Shields, Kıbrıs’ta yetenekli gençlerin olduğunu gördüğünü belirterek GAÜ spor tesislerinde başlayan kursun genç yetenekleri ada futboluna kazandıracağını vurguladı.

GAÜSEM ile British Dragon Soccer Academy işbirliği ile düzenlenen “Futbol Becerileri Sertifika Programı” ve diğer yaz kursları ile ilgili her türlü bilgi 650 20 00 no’lu telefon üzerinden 1144 no’lu dahili hattan veya gausem@gau.edu.tr e-posta adresine mesaj gönderilerek alınabilecek.