KKTC Fahri Elçisi Olarak Türkiye’ye Döndüler

Haberler

GAÜ'DEN

KKTC Fahri Elçisi Olarak Türkiye’ye Döndüler

Girne Amerikan Üniversitesi yükseköğretim’de 25. yılını kutladığı 2009-2010 akademik yılında ilk defa düzenlenen ve Türk eğitim dünyasının kanaat önderlerinin katıldığı “21. yüzyılda Yükseköğretime Yönelme” çalıştayının ikincisi olan “Eğitimde İletişim Becerileri ve Çağdaş İletişim Sistemleri” çalıştayı sona erdi.

17-20 Mayıs 2011 tarihleri arasında GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs Uluslararası Kongre Merkezi Spectrum Hall’de düzenlenen çalıştaya Türk eğitim dünyasından 600’e yakın eğitimci yanında Girne Amerikan Üniversitesi akademik ve idari kadrosu ile sivil toplum örgütleri katıldı.

Girne Amerikan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tanju Gürkan tarafından verilen “Eğitimde İletişim Becerileri” konulu seminer ve Fen ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Tayfun Turgay tarafından verilen “Çağdaş İletişim Sistemleri” konulu seminerler yanında çeşitli atölye çalışması ve kültürel etkinliklere de katılan konuk heyet düzenlenen kültür turları ile de KKTC’nin doğal ve tarihi güzelliklerini yakından görme fırsatı yakaladı.
“KKTC Yükseköğretim Sistemi ve GAÜ’yü Yakından Tanımaktan Mutluyuz”

GAÜ TV Aktüel Haber programına temasları ve KKTC ziyaretini değerlendiren heyet yetkilileri KKTC yükseköğretim sistemi ve Girne Amerikan Üniversitesi’ni yakından tanımaktan mutlu olduklarını belirterek ülkelerine KKTC’nin fahri elçisi olarak döneceklerini ifade ettiler. Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs, Öğrenci Yurtları ve Sosyal Tesisler Camelot Beach Club’a hayran kaldıklarını da belirten heyet yetkilileri GAÜ’nün dünya standartlarını yakalayan bir üniversite olduğunu yakından gördüklerini sözlerine eklediler.
“2009-2010 Akademik Yılında Düzenlenen İlk Çalıştay İle KKTC ve Türk Eğitim Dünyası Arasında Bilim ve Kültür Köprüsü Kurulmuştur”

KKTC’yi yakından tanımaktan ve çalıştaya katılmaktan mutlu olduklarını belirten konuk heyet çalıştayın KKTC yükseköğretim sistemi ve yapılarını yakından tanıma, anlama ve algılama yönünden son derece yararlı geçtiğinin altını çizdiler. KKTC’nin fahri elçisi olarak ülkelerine döneceklerinin altını çizen konuk heyet GAÜ’nün eğitim kalitesi ve 25 yıllık bilimsel bilgi birikimi ile öğrencilerin üniversite eğitimlerine ve kariyer gelişimine önemli katkılar yaptığını yakından gördüklerini ve KKTC’nin bir bilim adası olduğunu yaşayarak öğrendiklerini vurguladılar . 21. Yüzyilda Yükseköğretime Yönelme çalıştayın ile başlayan sürecin KKTC ve Türk eğitim dünyası arasında önemli bir bilim ve kültür köprüsü kurduğunu da belirten konuk heyet yetkilileri ülke insanının misafirperverliği yanında doğal güzellikleri ve kültürel zenginliklerini yakından görerek KKTC fahri elçisi olarak Türkiye’ye dönmekten gurur duyduklarını ifade ettiler.