Ünlü basketbolcu Harun Erdenay, GAÜ'deydi

Haberler

GAÜ'DEN

Ünlü basketbolcu Harun Erdenay, GAÜ'deydi

“Kıtalar ötesi bir dünya üniversitesi” vizyonu ile İngiltere, ABD ve Singapur Kampüslerini yükseköğretime açan Girne Amerikan Üniversitesi, doğaya ve yaşama yön veren 4 ana element yanında topluma, yükseköğretime ve bilime yön veren “5. element GAÜ” temasıyla bu yıl 26.ncısı düzenlediği Bahar Şenliklerinde Türk basketbolunun ünlü ismi Harun Erdenay’ı, Pepsi sponsorluğunda konuk etti.

Kıbrıs Türk sporu ve sporcusuna desteği ile Kıbrıs Türk sporunun gelişimine ve spor dünyasına damgasını vuran Pepsi sponsorluğunda ünlü basketbolcu Harun Erdenay, 10 Mayıs 2011 Salı günü saat 13.00’te GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs Millenium Kompleks Senato Kongre Salonunda spor camiası ve Girne Aamerikan Üniversitesi öğrencileri ile biraraya geldi.

Harun Erdenay’ın eşi Gergena Baranzova ile birlikte katıldığı söyleşi yoğun ilgi gördü. Keyifli ve samimi bir ortamda gerçekleşen söyleşide Türkiye A Milli Erkek Basketbol Takımı Menajerliğini yürüten Harun Erdenay ve kendisi gibi başarılı bir basketbolcu olan eşi Gergena Baranzova, söyleşiye katılan öğrenciler ve spor camiasından gelen birçok soruya içtenlikle yanıtlar verdi. Sporun bir hayat stili olması gerektiğine vurgu yapan Erdenay çifti spor okullarının yeterliliğinin artırılması gerektiğini söyleyerek, kendileri gibi tecrübeli sporcularla bu değişimin gerçekleştirilmesinin mümkün olduğunu belirtti.

Eğitimi ve basketbol hayatını birlikte sürdürmenin ideal olduğundan bahseden Erdenay çifti, ailelere ve gençlere önemli tavsiyelerde bulundu. Markaların spor alanındaki sponsorluklarının da önemine dikkat çeken Harun Erdenay, Pepsi’nin düzenledikleri söyleşiye sponsor olmasından dolayı teşekkür etti.

GAÜ TV’den canlı olarak yayınlanan söyleşi sonrasında Karmi Kampüs Spor Kompleksinde gerçekleşen StreetBall turnuvasına da katılan Harun Erdenay, Pepsi’nin katkıları ile basketbola ve spor hayatına dair herşeyi hayranları, basketbolseverler ve Kıbrıs Türk spor camiası ile Karmi Kampüs’te paylaştı.

9-13 Mayıs 2011 tarihleri arasında Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs’te “My Life - My World - My University” sloganı ile düzenlenen GAÜ bahar şenlikleri birbirinden ünlü spor insanları, sanatçılar ve bilim insanlarını ağırlamaya devam ediyor.