GAÜ; “ATA”SINI ANDI.

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ; “ATA”SINI ANDI.

Girne Amerikan Üniversitesi; Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu; Ulu Önder Atatürk’ü, ölümünün 78’inci yılında düzenlediği tören ve etkinlikler ile andı.

Girne Amerikan Üniversitesi;  Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu; Ulu Önder Atatürk’ü,  ölümünün 78’inci yılında düzenlediği  tören ve etkinlikler ile andı. Ata’yı  anma törenine, GAÜ Akademik ve İdari Kadrosu  ile Öğrencileri katıldı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ilk anma töreni, GAÜ Rektörlük Binası önündeki,  Atatürk Büstü alanında, Ata’nın edebiyete intikal ettiği saat olan 09.05’de,  Saygı  Duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın hep birlikte okunması ile başladı. Daha sonra;  Anma programına, Uluslararası Kongre Merkezi ‘Spectrum’da  devam edildi.

Eğitim Fakültesi, Atatürkçü Düşünce Kulübü, Tiyatro Kulübü ve Müzik Kulübü tarafından yapılan program doğrultusunda;  Spectrum Hall’deki etkinlikler, GAÜ Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyat Bölüm Başkanı  Prof. Dr.Nejat Sefercioğlu’nun açılış konuşması başladı. Prof. Dr. Sefercioğlu, “Atatürk’ün, cumhuriyeti emanet ettiği sevgili gençler; Allah’ın üstün vasıflar ile yarattığı ayrıcalıklı insanlar vardır. Bunlar, ileri görüşlü, inançlı, duyarlı ve çalışkan insanlardır. Onların başardığını,  çoğumuz hayal bile edemeyiz.  Böyle insanlara, dahi diyoruz.  Mustafa Kemal de,  bu deha sahibi insanlardan biridir. Hepimizin imrenerek, biraz da kıskanarak baktığımız zaman, kusurlarını arayıp, küçümsemeye çalıştığımız dahiler olmak, yani Mustafa Kemal olabilmek kolay değildir. Çünkü,  Mustafa Kemal olmak; ileri görüşlü, kararlı, güçlü ve çalışkan olmak, başaracağım diye başlamak ve  başarmak demektir. Mustafa Kemal olmak; canını, kanını, malını vatana adamış, aç, susuz, uykusuz;  yedi düvele meydan okumak ve  zamanın en büyük müttefik donanmasını, Çanakkale’nin karanlık sularına gömüp, destan yazabilmektir. Mustafa Kemal olmak; ‘ben size taaruzu değil,  ölmeyi emrediyorum’ diyebilmektir” şeklindeki duyguları ile seslendi. Prof. Dr.Nejat Sefercioğlu, yine  kendisinin kaleme aldığı bir şiir ile de konuşmasını sonlandırdı.

Uluslararası Kongre Merkezi Spectrum Hall’deki anma etkinliklerinde;  Eğitim Fakültesi, öğretim görevlilerinden Aytaç Dilek de, “Atatürk ve Çocuk” başlıklı konuşması ile günün anlam ve önemini değerlendirirken, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğrencisi;  Gülşah Çoşkun tarafından da “Atatürk’ten son mektup” isimli şiir okundu.  Atatürkçü Düşünce Kulübü Başkanı; Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Öğrencisi Ali İlker Kaya’nın,  Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni seslendirdiği tören, GAÜ Tiyatro Kulübü’nün sahneye koyduğu; “Atatürk’ü  Anlamak”  isimli oyun ile sona erdi.