Turizm ve Kültür Festivalinde GAÜ Union Day Coşkusu

Haberler

GAÜ'DEN

Turizm ve Kültür Festivalinde GAÜ Union Day Coşkusu

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) tarafından ilk kez düzenlenen ve Girne Belediyesi ile bölge otelleri, sivil toplum örgütleri ve çeşitli kuruluşların destek verdiği 1. Girne Turizm ve Kültür Festivali Girne’ye karnaval yaşatan Girne-GAÜ bütünleşme günü GAU-UNION Day Festival korteji ile devam etti.

Girne Amerikan Üniversitesi öğretim görevlileri, öğrenciler, folklor ekibi, Sahne Sanatları fakültesi dans grupları ve müzik grupları yanında GAÜ öğrenci kuluplerinden motorsiklet kulubü, klasik otomobil kulubü, mehter takımı ile İngiliz Topluluğu dans grubunun gösterileri ile karnaval havasında geçen korteje Girne halkı ve turistler yoğun ilgi gösterdi.
Öner: “Girne Kenti İngiltere, Singapur ve ABD’de Tanınmaya Başlandı”

Girne Amerikan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Öner, festivalin ikinci gününün GAÜ-Girne Bütünleşme Günü olarak ilan edildiğini belirterek Girne kentinin GAÜ’nün kıtalararası kampüslerinin bulunduğu İngiltere, Singapur ve ABD’de tanunmaya başladığını ifade etti. Girne ve GAÜ’nün ortaklaşa bir sinerji yaratarak ülke tanıtımı ve turizmine önemli katkılar yapacak bilimsel, kültürel, sportif ve sanatsal etkinlikler ile festivalin devam ettiğini hatırlatan Öner, festival fikrini ortaya atan ve projenin hayata geçmesinde aktif rol oynayan Girne Amerikan Üniversitesi Yöneticiler Kurlulu Başkanı Serhat Akpınar başta olmak üzere destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.
Ünlü Şovmen Mehmet Ali Erbil Korteje Katıldı

Ziya Rızkı caddesi İndirim Şenliiğinin de gerçekleştiği kortej yürüyüşünde ünlü şovmen Mehmet Ali Erbil mehter takımı ile birlikte yürüyerek festival coşkusuna ortak oldu. Ziya Rızkı caddesi indirim şenliği programında çeşitli yarışmaların düzenlendiği festival kortejinde GAÜ öğretim görevlilerinin oyları ile “En İyi Vitrin”, En İyi Kokteyl” ve “En İyi Eğlence Mekanı” ödülleri verildi.
“Poster Yarışması ve Sürdürülebilir Turizm Paneli İle Festival Devam Edecek”

15-21 Nisan 2011 tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle devam edecek festival 18 Nisan 2011 pazartesi günü saat 12.00’de GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs’te gerçekleşecek Okullararası Ulusal Poster Yarışması, saat 13.00’te KITOB ofisinde gerçekleşecek Okullararası Ulusal Turizm Proje Yarışması ve saat 14.00’te Girne Amerikan Üniversitesi Karmi Kampus Millenium Kongre Salonunda gerçekeleşecek “Sürdürülebilir Turizm” konulu panel ile devam edecek.

Sivil toplum örgütleri, otel temsilcileri, öğretim görevlileri ve alanında uzman konuşmacıların katılacağı panel halka açık olacak ve GAÜ TV’den canlı yayınlanacak.
“Çeşitli Spor Müsabakaları ve Oyunları İle Spor Günü Camelot’ta Düzenlenecek”

1.Girne Turizm ve Kültür Festivali beşinci günü olan 19 Nisan 2011 Salı günü ise Girne Amerikan Üniversitesi Sosyal Tesisleri ve Turizm Otelcilik Yüksekokulu uygulama merkezi camelot Beach Club’te saat 09.30-14.00 arasında çeşitli spor müsabakaları ve spor oyunları düzenlenecek.

Girne Amerikan Üniversitesi Karmi Kampüs Uluslar arası Kongre Merkezi Spectrum Hall’de 20 Nisan 2011 Çarşamba günü saat 12.00’de gerçekeleşecek Girne ve doğal çevresi konulu fotoğraf yarışması ve sergisi ile devam edecek festivalin son gününde ise kapanış serenomisi ve ödül töreni gerçekleşecek.