Üniversitemiz Belarus’ta Burs Sıralama Sınavı Yaptı

Haberler

GAÜ'DEN

Üniversitemiz Belarus’ta Burs Sıralama Sınavı Yaptı

Girne Amerikan Üniversitesi güz 2011 burs sıralama sınavı Belarus’un başkenti Minsk’te yapıldı.

GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Olgun Üstün’ün yönetiminde gerçekleşen sınava Belarus’lu öğrenci adayları yoğun ilgi gösterdi.

Yükseköğretim’de 25. yılını geride bırakan GAÜ’nün “Kıtalararası Bir Dünya Üniversitesi” vizyonu ile dünyaya yayılan kampüslerinde eğitim görme hakkı kazanmak için düzenlenen burs sıralama sınavına yaklaşık 250 aday öğrenci katıldı.

Konuyla ilgili GAÜ TV Aktüel haber programına önemli açıklamalarda bulunan Girne Amerikan Üniversitesi Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Olgun Üstün, KKTC yükseköğretim sistemi ve yapılarının tüm dünyaca tanınması ve kabul görmesinde GAÜ’nün atılımları ve küresel çalışmalarının önemine dikkat çekti.
ÜSTÜN: “KKTC Yükseköğretim Olgusu Dünyaya Önemli Mesajlar Veriyor.”

GAÜ’nün yükseköğretim’de 25. yılını geride bıraktığını ifade eden Üstün, güz döneminda Girne Amerikan Üniversitesi kampüslerinde yükseköğretime başlamak isteyen 250’ye yakın öğrenci adayının katıldığını açıkladı. Burs sıralama sınavı sonucunda tam, yarım ve çeyrek oranlarında değişik akademik bölümler için eğitim bursu verildiğini belirten Üstün, ülke tanıtımı yanında KKTC’nin ekonomik, sosyal ve kültürel yapılarının gelişmesinde uluslararasılaşmanın önemine vurgu yaptı.

Yükseköğretim’de küresel rekabet ve dünyaca tanınma için sistemi oluşturan yapıların uluslararasılaşma olgusuna önem vermesi gerektiğinin altını çizen Üstün, ülke yükseköğretim sisteminin dünyaya önemli mesajlar verdiğini vurguladı. KKTC yükseköğretim sistemi ve yapılarının tüm dünyaca tanınması ve kabul görmesinde Girne Amerikan Üniversitesi’nin atılımları ve küresel kampüslerinin önemine de dikkat çeken Üstün, GAÜ’nün 25 yıllık bilimsel bilgi birikimini 114 uluslararası üniversite ile imzaladığı akademik işbirliği anlaşmaları dünya ile paylaşmasının KKTC ve yükseköğretim sisteminin tanınması için önemli bir referans olduğunu sözlerine ekledi.