GAÜ Pilotaj Öğrencileri Göklere Hakim

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Pilotaj Öğrencileri Göklere Hakim

KKTC’de ilk kez geçerli PPL lisansını veren Girne Amerikan Üniversitesi, Havacılık Yüksek Okulu Pilotaj bölümü Öğrencileri; “PPL- private pilot licence” lisansını alan öğrenciler PIC uçuşlarını Girne Amerikan Üniversitesi’nin Uluslararası Havacılık Akademisi bünyesinde Çorlu’da gerçekleştiriyorlar.

GAÜ PİLOTAJ ÖĞRENCİLERİNİN UÇUŞ HEYECANI BAŞLADI

 

Girne Amerikan Üniversitesi Havacılık Yüksek Okulu’na ait Kanada Yapımı DA-20 Eğitim Uçakları’nın konuşlu bulunduğu Çorlu Havaalanı’nda;  PIC  (pilot in command ) adıyla bilinen ve uçuş esnasında herhangi bir hava taşıtının (kokpit içinden) idaresinden ve emniyetinden öncelikli olarak sorumlu pilot eğitimi olarak adlandırılan eğitimler 75 saatlik uçuş süresini kapsıyor.Bu aşamada GAÜ öğrencileri eğitmenleri ile beraber gerçekleştirdikleri uçuşlarda tüm görev ve sorumlulukları üstlenip , bir sonraki lisansı almak adına eğitimlerine devam ediyorlar.

 

GAÜ Havacılık Yüksekokulu Müdürü, Kaptan Pilot Mehmet Muhtaroğulları,;Öğrencilerinin bu önemli aşamadaki heyecanlarını,  kendilerinin de yaşadığını belirterek, “Ülkemizde,  ilk PPL Lisansı veren okulumuzun pilotaj öğrencileri nihayet ; kokpitte tam selahiyet ile uçmalarına izin verecek  PIC adını verdiğimiz “pilot in command” eğitimlerine başlamış bulunmaktadırlar. Girne Kampüsü’müzde gerçekleştirdiğimiz başarılı yer eğitimlerinin ardından, uçuş eğitimlerimizi gerçekleştireceğimiz Uluslararası Havacılık Akademisi bünyesinde İstanbul-Çorlu ayağında da öğrencilerimizin çok başarılı olacaklarına inanıyorum. Pilotaj öğrencilerimiz, 75 saat uçuş saati ile eğitimlerini tamamladıktan sonra “CPL” Lisansını almaya hak kazanmış olacaklardır” dedi.

 

Yer eğitimlerinin ardından gerçekleştirilen uçuş eğitimlerinin, çok yakın bir gelecekte Kıbrıs’a taşınmasının üniversite olarak  takipçisi olduklarının da altını çizen Muhtaroğulları ”Ulaştırma Bakanlığı’mız ile bu yöndeki taleplerimizi aktaran görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Biz, Girne Amerikan Üniversitesi olarak uçuş eğitimlerimizin kendi Ülkemizde yapılması konusunda hazırız.Mehmet Muhtaroğulları , bu uçuşları Çorlu’da gerçekleştirebiliyorken , niye kendi ülkemizde bu uçuşları gerçekleştiremediğimize anlam veremediğini ifade etti.Filomuza önümüzdeki günlerde katılacak yeni Cessna 172 RG Tipi uçağımız ile kendi semalarımızda daha da  güçlüyüz” şeklinde konuştu. Mehmet Muhtaroğulları ,bu noktada da Ulaştırma Bakanlığın’dan bekledikleri desteği ve öğrencilerin teorik eğitim ile pratiği ,  Ülkemizde birleştirmenin çok önemli olduğuna vurgu yaptı.

 

Girne Havacılık Yüksekokulu Müdürü Kaptan Pilot Mehmet Muhtaroğulları, filolarına Kanada Yapımı DA-20 uçaklarına ilaveten,  DA-40 ve DA-42 tipi uçakların da katılarak öğrencilerinin eğitim hizmetine ayrıca verileceğini  de ifade etti.

 

Bunun yanında eğitimler kadar , eğitim kadrosunun da çok önemli olduğuna değinen Havacılık Yüksekokul Müdürü Mehmet Muhtaroğulları,Girne Amerikan Üniversitesi’nin 30 yılı aşkın eğitimdeki tecrübe ve bilgisini her fakülteye aktardıklarını ve bu anlamda eğitim kadrosu yanında öğrencilerin seçkin eğitmenlerden aldıkları dersler ile geleceklerine yürüdüklerini ifade etti.