Cloud Computing GAÜ’de İrdelendi

Haberler

GAÜ'DEN

Cloud Computing GAÜ’de İrdelendi

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) İşletme ve Ekonomi Fakültesi tarafından organize edilen Yönetim Bilişim Sistemleri (MIS) seminerler dizisinin ikincisi gerçekleşti.

GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs’te gerçekleşen seminerin açılış konuşmasını yapan Yönetim Bilişim Sistemleri bölüm başkanı yardımcısı Doç. Dr. Beran Necat, düzenlenen seminerlerin Yönetim Bilişim Sistemi ile ilgili tartışmalara bilimsel zeminde önemli katkılar yapacağını vurguladı. Yönetim Bilişim Sistemleri alanında en yeni ve güncel tartışmaların yükseköğretimde 25. yılını geride bırakan GAÜ’de gerçekleştiğini de hatırlatan Doç. Dr. Necat, İşletme ve Ekonomi Fakültesi tarafından organize edilen Yönetim Bilişim Sistemleri (MIS) seminerlerinin bilimsel tartışmalara önemli katkılar yaptığını vurguladı.

“Küresel Dünyada Bilgiye Ulaşmak Cloud Computing İle Zaman ve Mekandan Bağımsız Gerçekleşmekte” Cloud Computing “konulu seminere konusmacı olarak katılan German Jordanian Üniversitesi öğretim görevlisi ve GAÜ Yönetim Bilişim Sistemleri Doktora ögrencisi Mohhamad Obediat yaptığı tez calismalarının Cloud Computing uzerinde yoğunlaştığını ve Cloud Computing'in bir kullanım süreci olduğunu vurguladı.



‘Cloud Computing’ Bulutta bilişim, bilişim buluşu olduğunu ve kısaca altyapının servis olarak sunulması anlamına geldiğini ifade eden Obediat, bulut iletişime geçişin süreç içinde tamamlanan bir geçiş olacağını belirtti.

‘Cloud Computing’ sisteminin bir hizmet sağlayıcı tarafından sanal ağ üzerinde sunulan işlemci, disk, veri, depolama, bağlantı, yazılımlar ve bellek gibi temel bilgi işlem kaynaklarını, belli bir erişim hizmeti ödeyerek uzaktan kullanmayı kapsadığını belirten Obediat, ağ üzerinde yürütülen işlemlerin sonuçları ve işlenmiş veri, internet üzerinden şirket bilgisayarlarına yönlendirildiğini ve bu durumda elinizdeki bilgisayarın kapasitesinin ne olduğunun öneminin kalmadığını ifade etti. Ayrıca ‘cloud computing’ ile verilere dünyanın herhangi bir yerinden ve herhangi bir donanımla erişim sağlanacağının altını çizen Obediat, bu sistemle, farklı coğrafi konumlarda çalışanlar da, her zaman her yerde çalışma özgürlüğüne sahip olduğunu vurguladı.

Küresel dünyada bilginin stratejik bir kaynak olduğuna dikkat çeken Obediat, Cloud Computing ile küresel dünyada bilgiye ulaşmanın zaman ve mekandan bağımsız gerçekleşebilmesinin sektörel önemine vurgu yaptı. “Mimarlık Seminerleri Yereli Düşünmek: İstanbul Küreselleşme Projesine Muhalefet Konulu Seminer İle Devam Ediyor”

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Mimarlık Bölümü tarafından “Cuma Seminerleri” başlığı altında organize edilen Mimarlık ile ilgili ana konuların küresel zeminde tartışıldığı seminerler dizisi GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs Millenium Kompleks Senato Kongre Salonunda “Yereli Düşünmek: İstanbul Küreselleşme Projesine Muhalefet” konulu seminer ile devam edecek. GAÜ TV’den canlı yayınlanacak seminere Mimar Sinan Üniversitesi’nden Doç Dr. Murat Cemal Yalçıntan ve Yrd. Doç. Dr. Erbatur Çavuşoğlu konuşmacı olarak katılacak.

Mimarlık Bölümü'nün organize ettiği cuma seminerleri kapsamında, 01 nisan 2011 cuma günü saat 12.00’de online konferans yöntemiyle yapılacak “Yereli Düşünmek: İstanbul Küreselleşme Projesine Muhalefet” konulu seminer halka açık olacak.