Dr. Derviş Eroğlu ile Egemen Bağış’a onursal doktora payesi verilecek

Haberler

GAÜ'DEN

Dr. Derviş Eroğlu ile Egemen Bağış’a onursal doktora payesi verilecek

“3 Ada Tek Üniversite” sloganı ile Kıbrıs yerleşkesi Karmi Kampüs ve İngiltere yerleşkesi Canterbury Kampüs ardından Asya Pasifik Yerleşkesi Singapur Kampüsünü açmaya hazırlanan GAÜ, 25. yıl mezuniyet töreninde KKTC Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’a onursal doktora payesi verilecek.

2 Haziran 2010 tarihli GAÜ Senatosunun önerisi ve Mütevelli Heyetinin kararı ile Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu’na Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi ana bilim dalında, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’a ise Uluslararası İlişkiler ana bilim dalında onursal doktora payesi verilecek.

GAÜ 25. Yıl Mezuniyet töreninde takdim edilecek onursal doktora payeleri ile ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada KKTC’nin kurulması ve gelişiminde yaptığı siyasi mücadele ve Kıbrıs’ın ilk üniversitesi GAÜ’nün kuruluşu ile Yükseköğretim Yasasının oluşumu ve onayında göstermiş olduğu çalışmalardan dolayı KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğluna Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi ana bilim dalında, özelde toplumsal haklar genelde insan hakları için yaptığı çalışmalar ve siyasi mücadele ile ülkesine yaptığı katkılardan dolayı Türkiye Cumhuriyeti Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’a ise Uluslararası İlişkiler ana bilim dalında onursal doktora payesi takdim edilecek.

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) 25. yılında “3 Ada Tek Üniversite” hedefi ile İngiltere yerleşkesi Canterbury’nin ardından Asya Pasifik yerleşkesi Singapur’u açmaya hazırlandığı 2010 akademik yılı öncesinde 25. Yıl mezuniyet törenin de 815 mezun veriyor.

Dünyanın dört bir yanından 21 farklı ülkeden öğrencinin diploma alacağı GAÜ 25. Yıl Mezuniyet töreni -10 Haziran 2010, Perşembe günü- bu akşam saat 19.00’da Girne Amfi Tiyatro’da gerçekleşecek.