Sevgiyi Anlatmanin en Güzel Yolu

Haberler

GAÜ'DEN

Sevgiyi Anlatmanin en Güzel Yolu

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) İletişim Fakültesi Reklam Üretimi ve Reklam Atölyesi dersleri kapsamında Sevgi temalı projelerde elde edilen fotoğrafların sergileneceği Sevgililer Gününe Özel “Sevgini Anlat” isimli sergi GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs’te açılıyor.

Girne Amerikan Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim görevlilerinden Feriha Dikmen’in koordinatörlüğünde hazırlanan sergi GAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Erdal tarafından 14 Şubat 2011 tarihinde saat 11.00’de açılacak. “Sevgini Anlat” isimli sergi 14 Şubat 2011 tarihinden itibaren GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kmapüs Uluslararası Kongre Merkezi Spectrum Hall sergi salonlarında ziyarete açık olacak.
Sevgi Farklı Şekillerde Fotoğraflar İle İfade Edilecek

Sevgililer Gününe Özel “Sevgini Anlat” isimli sergi ile ilgili açıklama yapan proje koordinatörü Girne Amerikan Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim görevlisi Feriha Dikmen, serginin amacının kişilere göre sevginin farklı şekillerde ifade edildiğini fotoğraflar yolu ile göstermek olduğunu belirtti. Ayrıca İletişim Fakültesi bünyesinde gerçekeleşn teorik ve pratik akademik etkinliklerde öğrencilerin teorikte öğrendikleri bilgileri pratiğe dönüştürerek ortaya çıkan çalışmaları Sevgi teması çerçevesinde kamuoyu ile paylaşmak amacıyla projenin hayata geçirildiğini de ifade eden Dikmen, yükseköğretimde 25. yılını geride bırakan Girne Amerikan Üniversitesi’nin gerek teorik gerekse pratik olarak öğrenci gelişimini en üst düzeye taşımayı ilke edindiğini vurguladı.
Sergi Sonunda Fotoğraf Analizi İle İlgili Atölye Çalışmaları Düzenlenecek

“Sevgini Anlat” fotoğraf sergisinin Girne Amerikan Üniversitesi öğrencileri ve fotoğraf tutkunlarından yoğun ilgi gördüğünü de belirten Dikmen, Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi Hikmet Uluçam yanında kendisinin de katılımı ile sergi sonunda fotoğraf analizi üzerine çeşitli atölye çalışmalarının da düzenleneceğini belirtti. Fotoğraf sevgisi ve analizinin sosyal çevreyi ve toplumu anlama, kendini ifade edebilme ve çeşitli alanlarda öenmli mesajları kamuoyuna aktarma görevinin önemine de dikkat çeken Dikmen, Sevgi teması ile düzenlenecek “Sevgini Anlat” fotoğraf sergisinin sözkonusu ilkeler ve bakış açısı kapsamında hayata geçirileceğinin vurguladı.

Sevgi teması ile düzenlenecek “Sevgini Anlat” fotoğraf sergisinin tüm fotoğraf tutkunlarının ziyaretine açık olduğunun da altını çizen Dikmen, öğrenci gelişimini en üst düzeye taşıyan ve üniversite ile özelde Girne kentini genelde tüm Kıbrıs ile toplumu birbirine bağlayan kültürel, akademik ve sanatsal etkinliklerin üniversitelerin kaliteli yükseköğretim verme yanında asli görevlerinden biri olduğunu vurguladı. Girne Amerikan Üniversitesi’nin kent ve ülke insan ile birarada olmak, kent ve ülke insanı için üretmek prensibi ile 25 yılı geride bıraktığını da hatırlatan Dikmen, açıklamasında çeşitli temlar ile önemli mesajların toplumun tüm kesimlerine aktarılacağı fotoğraf sergileri ve atölye çalışmaları ile bilimsel etkinliklerin devam edeceğini de belirtti.