Bilgi Stratejik Bir Kaynak Haline Gelmiştir

Haberler

GAÜ'DEN

Bilgi Stratejik Bir Kaynak Haline Gelmiştir

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) İşletme ve Ekonomi Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümü ile MIS Kulubünün birlikte düzenlediği “Endüstride Yönetim Bilişim Çözümleri” paneli GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs Konferans salonlarından Vision Centre’de düzenlendi.

Yönetim Bilişim Sistemleri bölümü öğretim görevlileri ve öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği panelde endüstride bilgi paylaşımı ve bilgi paylaşımı ile bilgi depolamada görülen sorunlara çözüm önerileri tartışıldı.
25 Yıllık Bilimsel Bilgi Birikimi Endüstri ve Tüm Alanlar ile Paylaşılmakta

Endüstride Yönetim Bilişim Çözümleri konulu panelde yapılan sunumlar ve sonuçla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada küreselleşen dünya ve endüstrinin ihtiyacı olan bilginin önemine dikkat çekilirken Girne Amerikan Üniversitesi’nin 25 yıllık bilimsel bilgi birikimi ve “Kıtalar Ötesi Bir Dünya Üniversitesi” sloganı ile dünyaya yayılan kampüslerinde üretilen bilimsel bilginin endüstriyel sektörler ve diğer tüm alanlar ile paylaşıldığı vurgulandı. Küreselleşen dünyada endüstriyel sektörlerde rekabetin önemli olduğunun da ifade edildiği açıklamada Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünün bilginin stratejik bir kaynak olduğu bir zamanda geleceğin önemli meslek gruplarına uzman eleman yetiştiren akademik programlar ile eğitim verdiğinin altı çizildi.
Büyüyen Şirketlerde Temel Sorun Bilginin Paylaşılması

Endüstride global çapta rekabet için daha büyük şirketlerin oluşturulduğuna dikkat çekilen panelde büyüyen şirketler ve endüstride temel sorunun bilginin paylaşılması olduğu vurgulandı. Günümüzde bilginin stratejik bir kaynak haline geldiğinin de altının çizildiği panelde Yönetim Bilişim Sistemlerinin bilgiyi karar vermede kullanılmak üzere süreçler ve karar vericiye anlamlı hale getirdiği belirtildi. Bilginin girdi olduğu süreçler sonunda endüstrişde kullanılan bilginin ortaya çıktığının ifade edildiği sunumlarda önemli noktalardan birinin dış bilginin alınarak bu süreçlere dahil edilmesi ve sonuçlarının paylaşılması olduğu vurgulandı. Yönetim Bilişim Sistemleri ve önerdiği çözümlerin bu noktada önemli olduğunuın altının çizildiği sunumlarda günümüzde şirketleri etkileyen temel unsurların şirket dışından kaynaklandığı belirtildi.

Büyük şirketler iletişimi, küçük şirketler ise dış bilgilere ulaşmayı bilişim teknolojileri yoluyla daha çabuk ve rahat yapabildiklerinin ifade edildiği sunumlar sonunda çeşitli dış etkilerin endüstiye yansımaları da irdelendi. Teknoloji etkisi, global rekabet, kalite, müşteri ihtiyaçları ve zamanında karar verme gibi konuların yönetim bilişim sistemlerinin ana ilgi alanlarından olduğunun vurgulandığı panelde gerçekleştirilen sunumlar sonunda yeni organizasyon yaklaşımları ve büyüyen şirketlerde temel sorun bilginin paylaşılması olduğu ve günümüzde endüstri ve her alanda bilginin stratejik bir kaynak haline geldiği vurgulandı.