GAÜ TIP FAKÜLTESİ'NDE “14 MART TIP BAYRAMI” KUTLANDI

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ TIP FAKÜLTESİ'NDE “14 MART TIP BAYRAMI” KUTLANDI

GAÜ TIP FAKÜLTESİ'NDE “14 MART TIP BAYRAMI” KUTLANDI

 

  • TIP BAYRAMI ÇERÇEVESİNDE BEYAZ ÖNLÜK GİYME TÖRENİ İLE BİR SEMİNER DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

 

 

Girne Amerikan Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin, '14 Mart Tıp Bayramı' kutlama ve etkinlikleri kapsamında düzenlemiş olduğu; Beyaz önlük giyme töreni ve bağlı seminer gerçekleştirildi. Törene Akademik üst yönetimin yanında özellikle ilgili fakültelerin akademisyenleri, öğrencileri ve öğrenci yakınları katıldı.

 

Sadece Türkiye ve ülkemizde kutlanma ayrıcalığına sahip, ulusal tarihimizde 14 Mart 1827'de İstanbul'da ilk cerrahhanenin kurulmasıyla modern tıp eğitiminin başladığı varsayılan gün nedeniyle; Başta tıp fakülteleri olmak üzere sağlık sektörünün tüm bileşenlerinde kutlamalar düzenlendi. GAÜ Tıp Fakültesi de sembolik günde; Hekimliğe ilk adımı temsilen birinci sınıf öğrencilerine beyaz önlük giydirdi.

 

DEPREM TEMALI SEMPOZYUM

 

GAÜ'den yapılan açıklamada; Kutlama ve 'Beyaz Önlük Giydirme' törenlerinin ardından; Tıp Fakültesi tarafından hazırlanan “Depreme Medikal, Psikolojik, Sosyolojik Yaklaşım ve Çözüm Önerileri” adlı sempozyuma geçildi. Eczacılık Fakültesi Dekanı ve Biyokimya Ana Bilim Dalı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nazmi Özer, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı, Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Günhan Erdem, GAÜ İdari Rektör Yarcımcısı ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Oya Ertuğruloğlu, Beşeri Bilimler Fakültesi akedemisyeni Doç. Dr. Aysin Sınal, İşletme Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Feyza Arman Bhatti, ve Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Uz.Dr. Hüseyin Cenkler'in konuya ilişkin bildirilerini sunmasıyla program tamamlandı..