GAÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Ali Özçil: “Mutfağa girmeden, uzaktan ...

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Ali Özçil: “Mutfağa girmeden, uzaktan ...

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Ali Özçil, önemli olanın yaratıcı ve sanatçı kişiliğin ön plana çıkması olduğunu, uzaktan öğrenimle aşçı olunamayacağını söyledi.

 

Kıbrıs’ta Rotisseurs ünvanı alan tek Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü öğretim üyesi olan Ali Özçil, GAÜ’de öğrencilere verilen eğitimle ilgili açıklamalar yaptı, konuyla ilgili önemli noktalara değindi.

 

Ali Özçil açıklamasında şunları vurguladı:

 

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünde dört yıllık eğitim süresince temel mutfak bilgileri, ileri gastronomi teknikleri, Türk mutfağı ve dünya mutfakları öğretiliyor.

 

Günümüzde aşçı başı yemek pişirme işini teknik açıdan mükemmel biçimde bilen ulusal ve uluslararası mutfak repertuarına hakim bir ekip yönetme yeteneklerini öğrenmiş ve geliştirmiş, mutfağa ilişkin bütün operasyonları yönetebilir ama bütün bunlardan daha önemli olarak yaratıcı, sanatçı kişiliği ön planda olan, toplum içinde bir yıldız olabilecek şekilde kendini yetiştirmiş bir kişidir.

 

Biz böyle kişiler yetiştirmek üzere öğrenci alıyoruz. Bir insan kitaplardan okuyarak yemeğin kimyasını, hijyen kurallarını öğrenebilir. Uluslararası mutfak terminolojisini ezberleyebilir ama yemek yapmayı kitap okuyarak, ekrandan seyrederek öğrenemez. Profesyonel mutfaklar, profesyonel ekiplerin içinde birlikte dayanışma içinde üretim yaptıkları yerlerdir. Yani uzaktan öğrenimle profesyonel aşçı olunamaz.