Grafik Tasarım Haftası Sona Erdi

Haberler

GAÜ'DEN

Grafik Tasarım Haftası Sona Erdi

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü tarafından bu yıl ilki düzenlenen ve her yıl geleneksel olarak düzenlenmesine karar verilen GAÜ Grafik Tasarım Haftası sona erdi. “Hepimiz Tasarımcıyız” sloganı ile düzenlenen GAÜ Grafik Tasarım Haftası kapsamında sergilenen öğrenci üretimleri katılımcılardan ve bölüm öğrencilerinden tam not aldı.

Grafik Tasarım bölümünün çalışmalarının görselliğe dayandığını ifade eden Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü Başkanı Sibel Kemal Uzun, öğrencilerimizin yapmış oldukları çalışmaları gözler önüne sermek ve de öğrencilerin farklı alanlara yönelmesini sağlamak amacı ile düzenledikleri serginin bu yıl ilk olduğunu ve bundan sonrada geleneksel olarak her yıl yapılacağının altını çizdi.

Yapılan etkinlikler ile çok güzel bir haftayı geride bıraktıklarını ifade eden Uzun bundan sonra yapacakları etkinliklere tüm Kıbrıs Halkını davet etti. Derslerde yaptıkları teorik çalışmaları pratik anlamda gözler önüne sermekten dolayı çok mutlu olduklarını belirten Grafik Tasarım bölümü öğrencileri, yaptıkları sergi ve animasyon şovlarınının pratik anlamda kendilerini geliştirmek için çok önemli olduğunu vurguladılar.

Sınavlarının ve yapılan bu tür etlinliklerin geleçek yaşamda ki sunum kabiliyetlerini de arttırdığını ifade eden Grafik Tasarım bölümü öğrencileri kendilerine bu imkanı sağlayan Girne Amerikan Üniversitesi’ne teşekkür ettiler.

Öğrencilerin yaratıcılıkları ve verimlerinin arttırılması amacıyla düzenlenen serginin ardından düzenlenen “Tipografik Animasyon Show”, Derya Demircioğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı “Mezuniyet Sonrası Kariyer” paneli ile GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim görevlisi Hikmet Uluçam’ın konuşmacı olarak katıldığı “Paketleme Bir Sanattır” adlı panel ile sona eren Grafik Tasarım Haftası etkinlikleri her yıl geleneksel olarak düzenlenecek.

Sergiye ve animasyon çalışmalarına katılan öğrenilere etkinlik sonunda GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü Başkanı Sibel Kemal Uzun tarafından sertifikaları takdim edildi.