Başarıya Götüren Ailedir

Haberler

GAÜ'DEN

Başarıya Götüren Ailedir

Girne 19 Mayıs Türk Maarif Koleji’nin organize ettiği “Başarıya Götüren Aile” konferansı Girne Amerikan Üniversitesi Koleji (GAC) ev sahipliğinde GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs Uluslararası Kongre Salonu Spectrum Hall’de gerçekleşti. GAÜ TV’den canlı yayınlanan “Başarıya Götüren Aile” seminerine aileler ve veliler yoğun ilgi gösterdiler.

Konferanstan önce GAÜ TV Aktüel Haber programının sorularını cevaplayan ünlü psikolog ve yazar Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu gençler ile buluşmak ve Kıbrıs’ta olmanın çok keyifli olduğunu vurguladı. Ayrıca Prof. Dr. Cüceloğlu, Girne Amerikan Üniversitesi’nin çok sıcak bir yer olduğunu, burada bulunmaktan ve bu kadar yoğun bir ilgi görmekten dolayı çok mutlu olduğunu da ifade etti.

GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs Uluslararası Kongre Salonu Spectrum Hall’de orta öğrenimlerine devam eden öğrenciler ve velileri ile “Başarıya Götüren Aile” panelinde buluşan Cüceloğlu, “Daha çok başarılı olmasını istediğimiz çocuklarımızın ailelerine sesleneceğim. Çocuklarının başarılı olmasını istiyorlarsa ilk önce ailenin kendi üstüne düşen görevlerini yerine getirmesi ve doğru yaklaşması gerektiğini düşünüyorum.” dedi.
Doğan Cüceloğlu: “Tüm Kötülüklerin Altında Yaşanmamış Yaşamlar Yatar”

Önemli olan tek şeyin insan olmanın bilicine varmak olduğunu söyleyen Cüceloğlu, başarı için gayret ve şevkin bir arada olması gerektiğini belirtti.“Tüm kötülüklerin altında yaşanmamış yaşamlar yatar” diyen Cüceloğlu başarısızlık diye bir şeyin olmadığını,öğrenme fırsatının olduğunu vurguladı. İnsan varoluşunun iki doğasının, toplum ne der ve ben ne derim olduğunu belirtten Cüceloğlu ait olmak, önemsenmek, kabul edilmek, değer verilmek, güvenilir olmak, değer vermeye değer olmak gibi kavramların çok önemli olduğunu vurguladı.

Bugüne kadar “Başarıya Götüren Aile” ile ilgili yazdığı kitaplar ve bunun dışında verdiği seminerlerden geri dönüşüm olarak çok güzel tepkiler aldığının altını çizen Cüceloğlu, ailelerin bilimsel destek ve yardım aldıktan sonra sorunların azaldığına ve her şeyin yoluna girdiğine dikkat çekti. GAÜ Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Türkay Akpınar, konferansın sonunda GAÜ adına teşekkür plaketini Doğan Cüceloğlu’na takdim etti.