Uzaktan Eğitim Master Planı 5000 Öğrenciye Ulaştı

Haberler

GAÜ'DEN

Uzaktan Eğitim Master Planı 5000 Öğrenciye Ulaştı

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) tarafından 2006 yılında “Her Yerde ve Her Zaman Eğitim” prensibi ile hazırlanan “Uzaktan Eğitim Master Planı”nın 5000 öğrenciye ulaştığı açıklandı. Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada bilimsel bilgiye zaman ve mekandan bağımsız olarak ulaşmak amacıyla oluşturulan “Uzaktan Eğitim Master Planı”ı kapsamında 2006 yılından beri devam eden eğitimlerin 220 ders üzerinden 5000 on-line öğrenciye ulaştığı belirtildi.
“Amaç Bilgiye Sınır Tanımadan Ulaşmak”

GAÜ Uzaktan Eğitim Merkezinin bilgi ve aklın üstünlüğünün egemen olduğu küresel dünyaya entegrasyon ve yenilenen bilgiye anında ulaşmak amacıyla e-eğitim programlarının teknolojiyi doğru kullanarak eğitim kalitesini artırmak ve bilgiyi sınır tanımadan paylaşmak misyonu ile sürdürdüğünün belirtildiği açıklamada yenilenen bilimsel bilgiye ulaşmanın toplum ve demokrasi gelişimine yaptığı olumlu etkiye dikkat çekildi.

Dünya genelinde birçok üniversitenin e-eğitim programları için kullandığıe-eğitim altyapı yazılımı olan Moodle’un GAÜ ELS merkezinde kullanıldığının da belirtildiği açıklamada bilimsel bilgiye anında ulaşamanın toplum gelişimi açısından önemine dikkat çekildi.
“Modern Bireyin Küresel Bireye Dönüşümü Devam Ediyor”

Küreselleşen dünya ve eğitimde son teknoloji ve dijital form biçimlerine entegrasyonun tamamlandığının da ifade edildiği açıklamada GAÜ öğrencilerinin küresel eğitim fırsatlarından zamandan ve mekandan bağımsız olarak “Her Yerde Her Zaman Eğitim” misyonu ile yararlandığınn altı çizildi. Uzaktan Eğitim Merkezi hizmetleri kapsamında yeni öğrenme biçimleri ile bilgiye ulaşmanın dinamik yöntemlerinin de eski biçimlerin yerinin almaya başladığının da altının çizildiği açıklamada küresel dünyaya entegrasyon ve bilgi paylaşımında küresel birey tipinin inşası için oluşturulan merkezin 5000 öğrenciye hizmet verdiği vurgulandı. Küresel dünyaya entegrasyonda modern bireyin yerini küresel bireye bırakmaya başladığının da vurgulandığı açıklamada lisans programları yanında ayrıca on-line yükseklisans ve doktora programlarının da eğitimlerine devam ettiği belirtildi. GAÜ ABD Kampüsü üzerinden on-line devam eden yükseklisans ve doktora programları ile ilgili detaylı bilginin www.gau.edu.tr web adres üzerinden alınabileceğinin belirtildiği açıklamada modern bireyin küresel bireye dönüşümünün devam ettiği ifade edilerek GAÜ’nün öğrencilerine küresel eğitimin kapılarını açtığı vurgulandı.